Cafova bo prizorišče Uličnega festivala lokalne hrane: Izkupiček bodo organizatorji namenili Zvezi prijateljev mladine Maribor

ise
27.08.2020 17:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cafova ulica je že uveljavljeno prizorišče kulinaričnih festivalov. 
Igor Napast

V petek, 4. septembra, bo Cafova ulica med 10. in 20. uro prizorišče Uličnega festivala lokalne hrane, na katerem bodo obiskovalci lahko okušali vrhunske jedi, pripravljene izključno iz lokalno pridelane hrane in proizvodov. Obiskovalci bodo ob vstopu na festival po simbolični ceni kupili kupone, s katerimi bodo nato plačevali pripravljeno hrano in pijačo, izkupiček pa bodo organizatorji namenili Zvezi prijateljev mladine Maribor za izobraževanje otrok iz socialno ogroženih družin.
V okviru festivala bodo med 13. in 16. uro študenti Visoke šole za gostinstvo in turizem pripravljali tradicionalni jabolčni zavitek, cmočke z marcipanom iz bučnih semen in ajdov krapec, prijavljeni na brezplačne delavnice pa bodo lahko spremljali nastajanje teh jedi in se poučili o majhnih skrivnostih, ki naredijo jed vrhunsko. Zainteresirani se lahko na degustacijsko kuhanje prijavijo z izpolnjeno prijavnico, ki jo najdejo na spletnem naslovu www.wcycle.com. Prijave zbirajo do zapolnitve prostih mest, najkasneje do 1. septembra.
Festival organizira Inštitut Wcycle, ki izvaja tudi projekt Urbana zemljina za hrano, katerega pomemben del je vzpostavljanje urbanih mestnih vrtov in dvig ravni samooskrbe, prav tako pa zavedanje o pomembnosti lokalno pridelane hrane. (ise)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta