Čarobni december: Dobrodelni kozarci za Matijo

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
04.12.2019 12:15

Štiriletnemu dečku s cerebralno paralizo, ki potrebuje operacijo v ZDA, lahko pomagate z nakupom dobrodelnega kozarca na Trgu Leona Štuklja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
December je tudi čas dobrodelnosti. En evro iz vaše denarnice lahko Matiji spremeni življenje.
Andrej Petelinsek

Čarobni december v Mariboru je letos tudi dobrodelno obarvan. Mestna občina Maribor se je namreč odzvala pozivu mariborskih Lions klubov, ki zbirajo sredstva za štiriletnega Matijo. Deček ima cerebralno paralizo oziroma njeno spastično obliko, diplegijo. Povezali so se v skupni akciji Dobrodelni kozarci za Matijo.

Upanje za malega dečka

Z nevrološko in ortopedsko operacijo, ki bi ju opravili v otroški bolnišnici v St. Louisu v ameriški zvezni državi Missouri, bi lahko štiriletnik po oceni pediatričnega nevrokirurga dr. T. S. Parka Matija bistveno bolj kakovostno zaživel, saj bi lahko trajno zmanjšali ali odpravili spastičnost, izboljšali bi držo pri sedenju in hoji, povečali agilnost in izboljšali gibanje ter preprečili težave, ki bi se še lahko razvile na stopalih, kolenih in hrbtenici.

Potrebujejo najmanj 68 tisočakov

Stroški operacij, opornic in dodatni stroški bi skupno nanesli več kot 68 tisoč evrov, prišteti bo treba še izdatke potovanja za Matijo in spremljevalce ter za fizioterapije in ortopedske pripomočke. "Matiji in njegovi družini bi radi pomagali, da čim prej zberejo denar za oba posega. MOM bo zato donirala povratne kozarce, ki smo jih doslej uporabljali na javnih prireditvah v Mariboru, kot so martinovanja, silvestrovanje in podobne," sporočajo iz občine.

Dobrodelni kozarec za en evro 

Kako lahko prispevate vi? Z nakupom povratnega kozarca, iz katerega boste pili naročeno pijačo pri katerem od v akcijo vključenih gostinskih ponudnikov na Trgu Leona Štuklja. Nakup dobrodelnega kozarca stane en evro. Tisti gostinci, ki sodelujejo v akciji, bodo imeli to jasno označeno z nalepko na vidnem mestu. Ves denar od prodanih kozarcev bo šel neposredno v sklad za Matijo. Za to bo poskrbel Lions klub Piramida, ki bo konec decembra, kot vsako leto, na Trgu svobode postavil tudi svojo stojnico.

Dobro se z dobrim vrača

Z računom, iz katerega bo razviden nakup dobrodelnega kozarca, bodo lahko obiskovalci prireditev Čarobnega decembra tudi sodelovali v silvestrskem žrebanju za tri lepe nagrade, ki bodo podeljene v sklopu silvestrovanja na Trgu Leona Štuklja. Vse, kar je potrebno narediti, je, na račun napisati svoje podatke (ime, priimek, kontakt ...) in ga odvreči v boben, postavljen pod odrom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta