Če imaš nekoga rad, ga scvreš, pravijo. Katerih pet Mariborčanov bo javno scvrlo drug drugega, kje in kdaj?

Denis Živčec Denis Živčec
30.04.2022 05:55

Pet domorodnih in uvoženih Mariborčanov, ki so vsak po svoje zaznamovali mesto, bo na Festivalu Lent za dober namen stopilo na oder in se zbadalo. "Čaka vas pet fantov, pripravljenih, da javno scvrejo drug drugega," napoveduje John Denhof, sicer predsednik uprave Nove KBM.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šli bodo iz cone udobja. Filip Flisar, 6pack Čukur, Marcos Tavares, Bor Greiner in John Denhof obljubljajo smeh, solze in nov glasbeni hit.
Marko Pigac/pigac.si

Marcos Tavares, nogometna legenda, Filip Flisar, prva šunka Pohorja, bankster John Denhof, najboljši reper med keramičarji 6pack Čukur in žametnoglasi Bor Greiner z Radia City. Če bi se na enem mestu zbralo še več moči, bi najbrž nastala črna luknja in vse posrkala vase.

Prav takšna manifestacija štajerskega šarma se bo zgodila 27. junija na Festivalu Lent, ko bodo v Vetrinjskem dvoru domorodni in uvoženi Štajerci za en večer postali komiki, združeni pod imenom Autsajderji. Dekle potrebuje boljši invalidski voziček in gospodje, ki so vsak po svoje zaznamovali svoje mesto, so sledili Denhofovi ideji ter privolili v sodelovanje v dobrodelni komediji. Predstavi, ki bo kolaž stand upa, zbadanja, glasbe in kdo ve česa še.

Nekaj nestrinjanja okoli imena

"Čaka vas pet fantov, pripravljenih, da javno scvrejo drug drugega. Pred časom so me izzvali, da se poskusim v stand upu, in bila je neverjetna izkušnja. Ves čas imam govore, a ko moraš nenadoma biti smešen, ti srce skoči v grlo. Več let sem nagovarjal Bora, da bi se mi pridružil, a me je šlevasto zavračal. Ko smo dorekli, da gre za dobrodelni projekt, in ko je na sodelovanje pristal še Tavares, je končno prikimal. V resnici smo si želeli Ilko Štuhec," pravi John Denhof, sicer predsednik uprave Nove KBM.

Zakaj Autsajderji? "Ker nihče od nas ni komedijant in stopamo na nov teren," reče bankster. "Okoli imena je bilo kar nekaj nestrinjanja. Ime Legende se mi je zdelo logično, a se je nekaterim zdelo pretenciozno in arogantno. V resnici bi še vedno glasoval za Legende," razkrije Greiner. "Tava je že legenda," doda Denhof.

Življenje je preklemano žalostna zadeva

Kako tako različni tipi preživijo skupaj? "Med seboj se res zelo razlikujemo, a vsi svoje delo opravljamo s srcem. Z veseljem kaj naredimo za dober namen. Pa še smešno bo. Ko človek pogleda Bora Greinerja, ve, da bo smešno," pripomni 6pack Čukur.

"Pričakoval sem slabo komedijo in zbadanje, nisem pa pričakoval, da se bomo že po treh zasedanjih drug drugemu odprli kot človeška bitja. Sedeli smo za mizo in si začeli pripovedovati osebne zgodbe. Preden drug drugega vržemo na žar, se moramo spoznati. Najprej sem bil zadržan, nato sem o sebi povedal vse in vsi so jokali. Življenje je preklemano žalostna zadeva," nadaljuje Bor. "Arogantni in prepotentni bi bili, če bi si domišljali, da bomo dobri standuperji. To ne moremo biti. Gre za specifično umetnost, ki jo obvladajo redki. Stremimo pa k dobremu smehu, zato si bomo drznili seči po zvezdah," doda.

Če nisi smešen, se obkroži s smešnimi ljudmi

"Tava bo šel v svoje osebne zgodbe, Čuki bo zvezdniški performer, kar tudi je, Filip se bo poigraval s situacijsko komedijo, ki mu leži, John pa bo poskušal narediti stand up, kar mu bo seveda klavrno spodletelo. Ves denar na svetu ne reši slabega smisla za humor," še naprej drega Greiner. "Če nisi smešen, se obkroži s smešnimi ljudmi, na račun katerih se lahko zabavaš," odvrne Denhof. Fantje - med našim druženjem sta imela Flisar in Tavares druge obveznosti - obljubljajo smeh in solze.

Bor Greiner, 6pack Čukur in John Denhof
Igor Napast

"Gre za zelo slovenski nastop, le da John ne govori slovensko, kar je njegov problem. Zato bo nastopil v angleščini. Razmišljali smo o slovenski različici, a ker ni smešen niti v angleščini, bi v slovenščini bil še manj," pravi Bor. 6pack pa: "Šlo bo za spimpan stand up. Predstavili se bomo in se zabavali. Zelo malo skrivnosti je med nami. V šalah je veliko resnice."

Filip in Tava sta smešna že po naravi

"Gre za zelo mariborsko zadevo. Ko se fantje dobijo, se najprej pošalijo na račun drug drugega. K sreči ne živimo v zapeti družbi, kjer bi drug drugemu govorili le: Oh, kako lepo rožnato obleko imaš danes. Če imaš nekoga rad, ga scvreš," nadaljuje nežni glas Radia City. "Filip in Tava sta smešna že po naravi. Ko vidiš Johna, pomisliš na denar," doda. Bankster - besedo je Greiner skoval iz besed bančnik in gangster - pripoveduje: "Začeli smo s fotografiranjem v Feniksu. Marko Pigac je imel idejo, da bi naredili nekaj drugače. Najprej smo se fotografirali v svojih vlogah, nato smo oblačila zamenjali. S tem smo nakazali, da bomo stopili iz cone udobja."

"Narobe bi bilo, če bi se poskušali žaliti na silo," meni 6pack. "Predstavljajte si, da nekdo v tem mestu užali Tavaresa," doda John, ki meni, da bo prav slednji najbolj smešen od vseh. Bor prikima: "Tava bi mi s svojo slovenščino lahko prodal kar koli. Če mi John ne bi že prej pobral vsega denarja. Sam se opiram na misel, da če bo šlo kaj zares narobe, se na odru lahko še vedno slečem. Zato sem začel telovaditi."

Predstavo bo pospremila tudi vroča nova uspešnica 6pack Čukurja. "Pred pandemijo sem začel delati pesem o Štajercih, o tem, kako smo vedno v drugem planu in v filmih vedno zgolj komični liki. Gre za zelo melodičen hip hop song. Ko sem srečal fante, sem pomislil, da imam pesem, ki opisuje točno to, kar počnemo. Premiera pesmi bo na zabavi po premieri," razkrije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta