Cene na mariborski tržnici: Koliko stane kruh z drožmi

Barbara Bradač
20.11.2020 02:00
S peko kruha z drožmi Pekarna Strnad obuja tradicijo in način priprave, kot so ga poznale naše babice.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zgovorno prodajalko Vesno redni obiskovalci mlečno-mesnega paviljona dobro poznajo. Foto: Barbara BRADAČ
Barbara Bradač

Več ponudnikov na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu ponuja domač kruh, tudi Pekarna Strnad iz Oplotnice, kjer kruh pečejo od leta 1991. Znani so po pirinem kruhu, ki ga izdelujejo po starem receptu iz pirine polnozrnate moke, kateri dodajo naravno pšenično kislo testo, zaradi katerega je kruh lažje prebavljiv in ne vsebuje aditivov. "Pred kratkim smo začeli peči kruh z drožmi, saj ga Mariborčani poznajo. S tem obujamo tradicijo in način priprave kruha, kot so ga poznale naše babice. Oživljamo idejo, da so za pripravo kruha potrebni čas, potrpežljivost in veliko pozornosti," je povedala Nina Strnad. Za hlebec je treba odšteti 1,89 evra. Pečejo ga iz domače pirine moke z eko kmetije Pri omi Neži v naselju Mihovce v občini Kidričevo. Ponujajo tudi torte, kekse, potico in slaščice.

Uroš Šoštarič

Iz Snage pa prihaja opozorilo, da bo v soboto organiziran le en vhod na tržnico, s Koroške ceste ga recimo ne bo. Da bi se izognili gneči, priporočajo, da nakup opravite raje v petek ali nedeljo, ko je ponudba prav tako pestra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta