Cene na mariborski tržnici: Koliko stane perutnina

Barbara Bradač Barbara Bradač
04.02.2022 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Marija Kajzer za Kmetijo Hudin prodaja na tržnici že tri leta. 

Igor Napast

Že okoli 40 let družina Hudin prodaja domače piščance tudi na osrednji mariborski tržnici. Potem ko so tudi Hudinovi izgubili dolgoletni prodajni prostor v mlečno-mesnem paviljonu na Vodnikovem trgu, so si že uredili novi prodajni prostor na zelenem platoju ob prehodu na Vojašniški trg. "Naši piščanci, njihov izvor je izključno slovenski, živijo enkrat dlje od industrijskih. Reja je počasna, minimalno so stari 60 dni. Hlevi so živalim prijazni, od spomladi do jeseni pa so piščanci izpuščeni na prosto. Krmi posvečamo posebno pozornost. Vse to se odraža na kvaliteti mesa. Skrivnost rumenih piščancev ni v umetnih barvilih, ampak v dodajanju sveže koruze ob točno določeni starosti," pripoveduje Tina Hudin in poudari, da sta njihova vzreja in zakol pod stalnim veterinarskim nadzorom.

"Običajno piščanca pred peko povežemo, da obdrži lepo obliko. Bedra in krila zvežemo skupaj, da dobimo kompaktno celoto in se piščanec v pečici peče enakomerno," svetuje prodajalka Marija Kajzer. Piščančja bedra pri njih stanejo 5,29 evra za kilogram, ob nakupu nad dva kilograma pa tri evre za kilogram. Kajzerjeva še svetuje, da piščanca v pečici pečemo s hrbtom obrnjenega navzdol, da se prsi zlato rumeno zapečejo. V ponvi ali na žaru pa ga moramo peči počasi, da mesa ne izsušimo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta