Člana mariborskega filmskega kluba v Srbiji dobila nagradi

Anita Kirbiš
17.08.2019 06:02

Člana Film in video kluba Maribor uspešna na 49. mednarodnem festivalu amaterskega filma Žisel 2019 v Srbiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Günter Simmerl (v sredini) in Božidar Kunstelj (skrajno desno) nedavno v klubu s podpredsednico kluba Zorico Fingušt Fatur ob sprejetem sporočilu o festivalskih nagradah ... 
Anita Kirbiš

V srbskem kraju Omolica je letos potekal že 49. mednarodni festival fotografije in amaterskega filma Žisel 2019, na katerega je prispelo 19 filmov o življenju na vasi. Pred več leti so na njem že uspešno sodelovali člani mariborskega Film in video kluba, letos, po nekajletnem premoru, pa sta na festivalu ponovno sodelovala dva njihova člana.
Strokovna žirija v sestavi Miroslav Savković, profesor FDU, Miroslav Petrović, filmski režiser, Vladimir Anđelković, predsednik Centra amaterskega filma Srbije, in Marko Stojanović, muzejski svetovalec v Etnografskem muzeju v Beogradu, je podelila različne nagrade. Odlično sta se odrezala tudi člana Film in video kluba Maribor, saj sta oba prejemnika prestižnih nagrad. Tretja nagrada festivala - plaketa Bronasta sončnica, diploma in 15 tisoč srbskih dinarjev - je bila podeljena članu mariborskega kluba Günterju Simmerlu iz avstrijskega kraja Špilje (Spielfeld) za film Do samma daham (Tu sem doma). Podeljene so bile tudi specialne nagrade. Za najboljšo režijo je prejel plaketo Zlata sončnica in diplomo Božidar Kunstelj iz Maribora za film Kovač.
Oba nagrajenca sta prekaljena ustvarjalca na področju ljubiteljskega filmskega ustvarjanja. Božidar Kunstelj je član kluba več kot 40 let, pred leti je že prejel kar nekaj nagrad za svoje filme, bil je tudi 15 let predsednik kluba, in to v najbolj kriznih časih, ko se je končalo snemanje na film in se je začel uvajati video, zato mu pripisujejo zasluge za obstoj mariborskega kluba, ki bo naslednje leto praznoval 50 let. Günter Simmerl je nekoliko mlajši član mariborskega kluba, veliko ustvarja na področju fotografije in filma na obeh straneh meje, je pa že dobitnik številnih nagrad na mednarodnih festivalih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta