Danes bodo Trg svobode zasedli starodobniki

Barbara Bradač Barbara Bradač
16.08.2019 17:52

Avtomobili častitljive starosti danes na 31. reliju starodobnikov mariborskega kluba Veteran

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V organizaciji najstarejšega slovenskega kluba starodobnikov Veteran klub iz Maribora bo danes tradicionalni mednarodni reli starodobnih vozil Štajerska 2019. Že od 7. ure se bodo udeleženci s starodobnimi vozili zbirali na Trgu svobode. "Upamo na sončno vreme, saj pričakujemo najstarejše primerke avtomobilov, tudi iz 20. in 30. let prejšnjega stoletja, ki so prava paša za oči," napoveduje podpredsednik kluba Miran Steiner in upa na 90 primerkov starih jeklenih konjičkov. Tudi bleščeča črno-rdeča corvetta C1, letnik 1956, in BMW dixi, letnik 1930, bosta med njimi. "To je eden od le še sedmih obstoječih dixijev na svetu. Sicer pa so ta model izdelovali le tri mesece in izdelali 147 avtomobilov, " pravi ponosni lastnik Jože Borko iz Veteran kluba Maribor.

Starodobna motorna vozila bodo najprej na ogled na Trgu svobode, nato pa na reliju čez griče in doline Slovenskih goric. 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta