Dijaki in študentje: Začela se je predprodaja avtobusnih kart

Mbk
22.08.2019 14:07

Mesečna šolska vozovnica za mestni promet v Mariboru stane 16 evrov, subvencionirana malenkost manj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtobusni prevozi so za dijake in študente ugodnejši. 
Marko Vanovšek

Ker je šolskih počitnic skoraj konec, je Marprom z 21. avgustom začel s predprodajo avtobusnih vozovnic za dijake, takrat se je začela tudi oddaja vlog za subvencionirano vozovnico integriranega javnega potniškega prometa (IJPP). Mesečna šolska vozovnica samo za mestni promet stane 16 evrov, subvencionirana vozovnica za mestni promet za dijake in študente pa malenkost manj, 15,61 evra. Pri nakupu subvencionirane vozovnice IJPP za medkrajevni promet doplačilo za mestni promet v Mariboru znaša le 5 evrov.
Za nakup vseh šolskih vozovnic izključno za mestni avtobusni promet je treba na Avtobusno postajo Maribor, kjer je vozovnice možno kupiti, s seboj prinesti potrdilo o vpisu, za vozovnice IJPP pa natisnjeno in izpolnjeno vlogo za subvencionirano vozovnico (dostopna je na straneh ministrstva za infrastrukturo). Te vloge je sicer letos možno oddati tudi elektronsko, same vozovnice pa nato kupiti preko te povezave.
Z 21. avgustom bo na blagajnah Avtobusne postaje Maribor v teku tudi prodaja vseh novih mesečnih vozovnic mariborskega mestnega avtobusnega prometa. Ob morebitni večji gneči pri Marpromu prosijo za strpnost in razumevanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta