Dobri možje prišli z darili iz Drave

Barbara Bradač Barbara Bradač
26.12.2018 19:00

Potapljači, člani Potapljaškega društva Maribor in Potapljaškega društva Kamnica, simbolično obdarili otroke na nabrežju Drave

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri spustu za čolne v bližini kopališča Pristan so otroci nestrpno pričakovali prihod dobrih mož iz Drave.
Sašo Bizjak

Koga čakate? Dedka Mraza. Koga?! Dobre može iz Drave!" S pesmijo so se jih otroci trudili priklicati, medtem ko so si greli rokice s toplim čajem in prestopali z nogice na nogico. Glasno so peli, na vse grlo, da bi le čim prej priplavali.
Kot že vrsto let so člani Potapljaškega društva Maribor, včeraj s Potapljaškim društvom Kamnica, simbolično obdarili otroke, ki so prišli na nabrežje Drave, saj so jim potapljači - dobri možje iz Drave prinesli darove kar iz reke. Šest pogumnih potapljačev se je potopilo in preplavalo nekaj deset metrov in s seboj so iz vode prinesli skrbno in predvsem vodoodporno pripravljena darila, ki so jih otroci pri spustu za čolne v bližini kopališča Pristan napeto pričakovali. Mrzlo je bilo, so bili redkobesedni potapljači, ko so stopili ponovno na suho. Tokrat je bila vidljivost dobra, temperatura le kakšno stopinjo nad ničlo. Otrok niso mogli zgrešiti, tudi njihovega petja in klicanja ne.

Sašo Bizjak
Šest pogumnih potapljačev se je potopilo v Dravo, ki ima temperaturo le kakšno stopinjo nad ničlo. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta