Dobrodelni projekt: Nemogoče je samo beseda

Branka Bezjak Branka Bezjak
20.05.2019 16:35

Mariborčana Urška in Robert Kereži pripravljata dobrodelni projekt, katerega izkupiček bo namenjen Slovenskemu društvu Hospic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Kereži (tretji z leve spodaj) na Piramidi z ekipo, ki je minulo nedeljo pregledala traso teka
Osebni Arhiv

S sloganom Nemogoče je samo beseda mariborsko Športno društvo Non plus ultra od 30. maja do 1. junija vabi na vrsto dobrodelnih dogodkov. "V času verižnih virtualnih všečkanj, objemov in nasmeškov nam besed res ne primanjkuje, zato želimo srečo in voljo do življenja z drugimi deliti z dejanji. Z istoimenskim projektom bomo s pomočjo sponzorjev, donatorjev, prostovoljnih prispevkov in deležem od prodanih vstopnic in startnin vsako leto pomagali pomoči potrebnim in tako dokazali, da združeni v dobrem namenu lahko premikamo meje nemogočega," pravita gonilni sili društva Urška in Robert Kereži. ​
​Robert na ekstremnih tekaških preizkušnjah po svetu dodobra spoznava, da je nemogoče res samo beseda. Ker pa svojih podvigov ne bi mogel izpeljati brez pomoči, tudi sponzorjev, meni, da je prav, da tudi sam pomaga drugim. Izkupiček prvega dobrodelnega projekta bodo namenili Slovenskemu društvu Hospic, društvu, ki zagotavlja pomoč umirajočim bolnikom in njihovim svojcem.

​Na začetku koncert Uroša Perića

S soorganizatorji, Lutkovnim gledališčem Maribor, Humanitarnim Soroptimist klubom Maribor, Kulturno-umetniškim društvom Zgodba o klopeh in ljudeh, Slovenskim društvom Hospic in Mestno občino Maribor, so pripravili bogat program. V četrtek, 30. maja, bo v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor nastopil Uroš Perić, pianist in vokalist. V petek, 31. maja, bosta v Minoritski cerkvi ob 20. uri nastopila Bojan Cvetrežnik in Barja Drnovšek, Terrafolk violin duo.

​Brezplačni koncert Nipkeja z gosti

Ker bo rdeča nit tridnevnega dogajanja dobrodelnost, se bodo prostovoljni prispevki zbirali v parku med 11. in 13. uro, ko bo tudi družabni zaključek tekov in pohoda. Takrat bo v paviljonu brezplačen koncert Boštjana Nipiča - Nipkeja, ki je del slovenske hip-hop in raperske scene že zadnjih 17 let. Pridružili se mu bodo Rok Vilčnik - Rokgre & Taja in Marko Grobler. V okviru projekta Maribor sočutno mesto bodo prostovoljci (za)peljali invalide, starostnike in nepokretne obiskovalce z vozički na sprehod po Mestnem parku.
Dogajanje se bo v soboto, 1. junija, popoldan preselilo v Lutkovno gledališče Maribor, kjer bo ob 17. uri lutkovna predstava Sanje o zvezdi. Ob 18. uri se bo začela okrogla miza Hospickafeja. Pogovor bo vodila dolgoletna prostovoljka in ambasadorka Hospica Manca Košir. Slavnostni zaključek projekta Nemogoče je samo beseda bo ob 20. uri v preddverju lutkovnega gledališča, ko bo znano tudi, koliko denarja za humanitarne namene so zbrali udeleženci tridnevnega druženja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta