Dom Danice Vogrinec Maribor: V enoti na Taboru že 40 okuženih

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
14.09.2020 13:42

Drugo kontrolno testiranje pokazalo okužbe še pri 13 stanovalcih in petih zaposlenih. Vsi so brez večjih zdravstvenih težav, a kljub temu so razmere v domu izjemno zahtevne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Slavič: "Na tak način kot živimo zdaj, ko življenje po eni strani teče skorajda brez omejitev, po drugi strani pa zaposleni v javnih sistemih le še s skrajnimi napori obvladujemo situacijo, dolgo ne bo šlo."
Tadej Regent

V enoti Doma Danice Vogrinec na Taboru je že 40 okuženih, od tega 24 stanovalcev in 16 zaposlenih. Vsi so brez večjih zdravstvenih težav, kar je seveda dobra novica, a kljub temu so razmere v domu izjemno zahtevne, saj je treba delo v zdaj še posebej zahtevnih razmerah organizirati z bistveno manj zaposlenimi. Z naraščanjem okužb s koronavirusom se namreč širi tudi krog zaposlenih, ki morajo v izolacijo - iz preventivnih razlogov jih iz delovnega procesa izločijo raje več kot pa manj. Tako je trenutno poleg okuženih delavcev v izolaciji še 30 njihovih sodelavcev, torej skupaj že več kot polovica zaposlenih. Nekateri od teh so sicer morali ostati doma zaradi svojih otrok, ki morajo biti v karanteni, saj se okužbe širijo tudi v šolah in vrtcih.

Marko Slavič
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta