Drago Cotar: Morate razumeti, da smo glede Ljudskega vrta malo nervozni

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
11.12.2019 11:02

Mariborski župan Saša Arsenovič je zagotovil, da bo zahodna tribuna Ljudskega vrta obnovljena do aprila 2021, torej pravočasno za otvoritveno tekmo nogometnega evropskega prvenstva do 21 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik NK Maribor Drago Cotar je predal projektno dokumentacijo za prenovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt županu Saši Arsenoviču.
Sašo Bizjak

Predsednik Nogometnega kluba Maribor Drago Cotar je v sejni sobi kabineta župana na mariborski občini predal dvanajst fasciklov projektne dokumentacije za prenovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt županu Saši Arsenoviču. Kot je znano, je nogometni klub kot najemnik stadiona v mandatu župana Andreja Fištravca aktivno sodeloval pri načrtovanju investicije, tudi naročil in plačal 187.500 evrov za projektno dokumentacijo. Z izvolitvijo Arsenoviča se je partnerstvo med MOM in NK Maribor nekoliko ohladilo, novi župan je tudi naročil revizijo celotnega projekta. Ta je zdaj nekoliko popravljen, za zahodno tribuno pa je trenutno v teku javno naročilo za izvajalca gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del.
"Dvajsetega decembra bo dokončan prvi del razpisa, januarja pa upam, da gremo v pogajanja s potencialnimi izvajalci," je dejal Arsenovič. Cilj občine je, da bo zahodna tribuna prenovljena do aprila 2021, tako da otvoritvena tekma nogometnega evropskega prvenstva do 21 let, ki naj bi bila 9. junija 2021 v Ljudskem vrtu, ne bo ogrožena, je zagotovil mariborski župan. Na vprašanje, zakaj je bila potrebna revizija projekta, ki je prestavila začetek obnove, je Arsenovič pojasnil, da je njegovo ekipo zmotilo, da se zmanjšuje število sedežev na zahodni tribuni, pomisleke so imeli glede števila VIP-lož, želeli pa so tudi preveriti, koliko se da povečati telovadnice pod tribuno. In rezultat? "Nekih velikih premikov žal ni bilo," priznava župan. Skupna kapaciteta sedišč na zahodni tribuni se bo tako zmanjšala za predvidoma 766 sedežev.

Drago Cotar je v imenu NK Maribor lani novembra mariborskemu županu Saši Arsenoviču predal projektno dokumentacijo za obnovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta