Dravski breg: Na območju Maksa visoki stolpnici

Nina Ambrož Nina Ambrož
12.12.2019 18:21

Murskosoboško podjetje Imo-Real želi ob Dravi postaviti osem- in enajstnadstropno stolpnico s skupno 150 stanovanji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Projekt z naslovom Dravski breg na lokaciji razvpite Maksove luknje neposredno na desnem bregu Drave načrtuje družba Imo-Real iz Murske Sobote.
Neznan

Projekt z naslovom Dravski breg, ki ga na lokaciji razvpite Maksove luknje neposredno na desnem bregu Drave načrtuje družba Imo-Real iz Murske Sobote, gleda visoko v nebo. Prekmurci bi tam radi gradili enajst- in osemnadstropno stolpnico s skupno 150 stanovanji in več kot 300 parkirnimi prostori, kar bi bistveno spremenilo mariborski Tabor, obrežje in pogled na reko, saj bi bila objekta najvišja na tistem območju. Mestna občina Maribor zdaj vodi prostorske postopke, da bi ugodila stanovanjski podjetniški ambiciji. Čeprav Maribor že nekaj časa trese gradbena mrzlica, ki bi lahko obetala presežek novih stanovanj ali nedokončane projekte, občine še ena novogradnja ne skrbi in stanovanjem na široko odpira vrata na eni bolj atraktivnih, kakovostnih lokacij v Mariboru.

Od občine kupil po izklicni ceni

Imo-Real je konec poletja kupil parcele, kjer sta nekdanja župana Franc Kangler in Andrej Fištravec obljubljala gledališče, galerijo ali mega kulturno središče in ameriško univerzo, vendar so njune visokoleteče ideje kmalu pristale na trdih realnih tleh, v jami med Ruško cesto in Valvasorjevo ulico. Večino zemlje je kupil od podjetja Ebla sirsko-kuvajtskega podjetnika Hilala Arnaouta, ki mu jo je občina pod Andrejem Fištravcem leta 2013 prodala za borih 610 tisočakov. Koliko je Ebli odštel Imo-Real, ni znano.

Na tem območju sta nekdanja župana Franc Kangler in Andrej Fištravec obljubljala gledališče, galerijo ali mega kulturno središče in ameriško univerzo.
Andrej Petelinšek
Blizu Maksove jame ob Ruški cesti raste objekt, katerega investitor je podjetje Jožeta Meketa ABC1 iz Rimskih Toplic.
Andrej Petelinšek

Nepremičninska družba z močnim zaledjem​

Imo-Real je nepremičninska družba z močnim zaledjem. Preko različnih oseb je povezana z gradbenim velikanom Pomgradom, precej aktivnim tudi v Mariboru in okolici (na primer pri gradnji podvoza pod železniško progo v Ljubljanski ulici, lakirnice Magne). Z direktorjem in solastnikom Jožefom Horvatom smo poskušali govoriti večkrat, vendar neuspešno. Med svojimi referencami Imo-Real na spletni strani navaja več trgovskih kompleksov in stanovanjskih ter poslovnih stavb od Murske Sobote do Kranja in Novega mesta.

B

Vsaka investicija je korak k revitalizaciji, menijo

Prostorski akt za Dravski breg je v fazi priprave in pridobivanja mnenj nosilcev urejanja prostora, ki bodo presojali vplive izvedbe plana na okolje. Razgrnitev izhodišč, ki so bila javno objavljena od 17. julija do 15. septembra, je zaključena. "Območje je bilo že v urbanistični zasnovi mesta opredeljeno kot potrebno revitalizacije in prestrukturiranja. Vsaka investicija na tem območju, ki je zdaj neurejeno in degradirano, je korak k revitalizaciji in razvoju," meni županstvo.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta