Ferk naj bi najemal le Areno

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.08.2019 18:19

Hotela Videc in Bolfenk v roke novih najemnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hotel Arena ostaja pod isto taktirko.
Igor Napast

Neuradno smo izvedeli, da bo podjetje Playgreen mariborskega podjetnika Mirana Ferka, ki do 1. septembra letos upravlja hotele Arena, Bolfenk in Videc, v prihodnje upravljalo le še Areno, ne pa tudi hotelov Videc in Bolfenk, ki pa neuradno ostajata v upravljanju Mariborčanov. Kdo bo novi najemnik hotelov na vrhu Pohorja, še ni znano.
O odločitvi glede novih najemnikov pri Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) molčijo. "Izbor je v zaključni fazi in bo predvidoma zaključen do konca tedna," so odgovorili v četrtek. Tudi včeraj, le dan pred koncem obstoječega najemnega razmerja za pohorske hotele, novih najemnikov niso razkrili. Na očitek, da so pri iskanju najemnikov v DUTB neresni, saj najemne pogodbe sklepajo zadnji trenutek, pri slabi banki tudi niso odgovorili. Še osem dni pred koncem je DUTB namreč zbirala nezavezujoče ponudbe za najem in pretekli teden so opravljali razgovore s potencialnimi najemniki. Le predvidevamo lahko, da so tik pred iztekom najemnega razmerja vendarle sprejeli odločitev, saj bi bila Arena v nasprotnem primeru v nedeljo zaprta. Zaradi slabe hotelske zasedenosti je Miran Ferk že avgusta zaprl hotel Bolfenk, hotel Videc pa je v minulih mesecih odprl le, ko so gostili večje skupine. Miran Ferk, ki je oddal dve ponudbi, v eni je želel najeti vse tri hotele, podredno pa z drugo le hotel Arena, novih najemnih razmerij ne komentira. (barb)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta