Fištravec ni uspel s kandidaturo za direktorja Študentskih domov

Igor Selan Igor Selan
19.06.2019 09:53

Nova direktorica Študentskih domov je postala dosedanja začasna direktorica Maja Krajnc Ružič; univerzitetna komisija za nagrade zavrnila kandidaturo bivšega rektorja Igorja Tičarja za častni naziv zaslužni profesor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji mariborski župan Andrej Fištravec ni bil uspešen na razpisu za novega direktorja Študentskih domov
Andrej Petelinsek

Skoraj leto dni potem, ko je mesto direktorice zaradi nezdružljivosti funkcij zapustila Lidija Divjak Mirnik (Lista za pravičnost in razvoj), izvoljena je bila namreč za poslanko v državnem zboru, so Študentski domovi Maribor z razpisom iskali novega direktorja. Senat Univerze v Mariboru je na včerajšnji seji že opravil izbor in za novo direktorico izbral sedanjo začasno direktorico Majo Krajnc Ružič. Ružičeva, strankarska kolegica Divjakove in nekdanja mariborska mestna svetnica, je sicer vodenje študentskih domov prevzela iz rok Mojce Tancer Verboten, ki je vodenje Študentskih domov prevzela po odhodu Divjakove, a je po nekaj mesecih odšla v novo službo v rektoratu univerze.
Koliko interesentov se je prijavilo na razpis za omenjeno funkcijo, zaenkrat še ni znano, se je pa zato izvedelo, da je za direktorja domov kandidiral tudi nekdanji mariborski župan Andrej Fištravec. "Drži. Trenutno sem prijavljen na zavodu za zaposlovanje in aktivno iščem službo. Zunaj je razpis in nanj sem se prijavil. Menim, da imam dovolj izkušenj," je za Večer povedal Fištravec, a je senat univerze kljub temu dal prednost Ružičevi.
Komisija za nagrade Univerze v Mariboru pa je po naših informacijah včeraj obravnavala in zavrnila kandidaturo bivšega rektorja Igorja Tičarja za pridobitev častnega naziva zaslužni profesor. Po naših informacijah je podelitvi naziva zaslužni profesor Tičarju nasprotovala polovica članov komisije, druga polovica pa se je vzdržala. Med slednjimi naj bi bila tudi predlagatelja, dekana Fakultetete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Fakultete za energetiko. Tako enoznačno zavrnjen naziv zaslužnega profesorja Tičarju je po svoje presenečenje, saj so dekani in ostali senatorji, dokler je Tičar še bil na čelu univerze, praktično soglasno portrjevali njegove predloge.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta