(FOTO) Dedek Mraz se je pripeljal s Pohorja!

Jana Juvan Jana Juvan
09.12.2023 19:39

Z okrašeno sedežnico se je stari dobri dedek Mraz pripeljal z vrha Pohorja. Do 28. decembra se bo vozil po Mariboru, obiskoval otroke po šolah in vrtcih ter po mestnih četrteh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Otroci iz Maribora in okolice so se nocoj, takoj ko je padel mrak, zgrnili pod vznožje Snežnega stadiona. Zveza prijateljev mladine Maribor (ZPM) je tam namreč priredila tradicionalni sprejem dedka Mraza. Otroke so najprej ogrevali s predstavo o nagajivih snežinkah, na koncu pa so s skupnimi močmi in glasnim klicanjem dočakali dobrega moža, ki decembra že 75 let obiskuje tukajšnje otroke. 

Z okrašeno sedežnico in v spremstvu laserskih snežink se je stari dobri dedek Mraz pripeljal z vrha Pohorja do vznožja Snežnega stadiona. "Že od zgodnjega jutra sem na poti, ko je bil še mrak. In komaj sem se prebil sem do vas. Še dobro, da ste me tako glasno klicali, sem vedel, da sem prav prišel. Zjutraj sem razmišljal, da je minilo le nekaj dni, od kar smo se lani poslovili. Pa je minilo kar celo leto!" je pripovedoval otrokom na odru s čarobnim gozdom.

Po smučišču so se spustile tudi laserske snežinke. 
Andrej Petelinšek
Tako so dedka Mraza otroci sprejeli minulo soboto. 
Andrej Petelinšek

"Tam, kjer sem doma, nimam računalnika. Na list papirja sem si napisal, katere šole in vrtce moram obiskati! Veste, imam zelo dosti dela. Zapisati sem si moral še, kakšna darila bom prinesel. Sestal pa sem se tudi z babico Zimo. In ji rekel, naj si večkrat nadane belo ruto na glavo, ker potem snežinke vedo, da morajo pasti. Saj otroci želijo imeti pravo zimo s snegom!" je povedal zbranim malčkom s starši, starimi starši in prijatelji.

Vse je povabil, da si v nedeljo ob 20. uri na Televiziji Maribor ogledajo še film, ki pripoveduje o njegovem domu, o koči na Pohorju. Ter povedal, da se bo od njih poslovil 28. decembra na Trgu Leona Štuklja. Otrokom je zapel tudi tri pesmice o zimi in dedku Mrazu, najglasneje pa je pod Pohorjem odmevala Siva kučma. Vsakemu posebej je podal roko, njegovi prijatelji zajčki pa so razdelili bonbončke. "Pa ne pozabite si potem zob umiti! Tudi jaz si bom dal svoje zobe zvečer v kozarec z vodo," jim je še dejal in pomahal.  

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Do 28. decembra se bo dedek Mraz še potikal po Mariboru, obiskoval otroke po šolah in vrtcih ter po mestnih četrteh. Kdaj se bo s kočijo vozil po vašem okolišu, lahko preverite na njihovi spletni strani

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta