(FOTO in VIDEO) "Malo so že obupavali nad nami ..." Odprli prenovljen Interspar v mariborskem Europarku

Damijan Toplak Damijan Toplak
25.10.2023 13:05

Spar Slovenija je prenova stala več milijonov evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslovalnica Interspar v Europarku se razteza na 4500 kvadratnih metrov prodajne površine.
Andrej Petelinšek

"Zelo smo veseli odprtja prenovljene trgovine Interspar v Europarku, in danes je tukaj veliko naših kupcev. Nekateri se tudi vračajo, saj so ob približno petmesečni prenovi malo že obupavali nad nami. In od kupcev slišimo zelo dobre informacije o njihovem zadovoljstvu s prenovo. V tem času nismo dodatno zaposlovali, tako da na tej lokaciji še naprej dela 122 ljudi, se pa tovrstne investicije, kot je bila ta prenova, merijo v milijonih evrov," je ob današnji otvoritvi dejal David Kovačič, generalni direktor podjetja Spar Slovenija ter dodal, da pa so priprave na prenovo trajale vse od začetka leta, torej deset mesecev.

Slavnostni trak so prerezali (od leve): Samo Peter Medved, Matevž Vrunč, Ervin Baukman in David Kovačič.
Andrej Petelinšek

Za prenovo hipermarketa v Europarku so se odločili na lastno pobudo, saj je bila trgovina stara 23 let, in morda ob tedanji otvoritvi moderna in sodobna, a se je vmes marsikaj spremenilo, čemur so se morali prilagoditi.

Slavnostni trak ob odprtju prenovljene trgovine Interspar v mariborskem Europarku so danes ob 9. uri ob Davidu Kovačiču prerezali Matevž Vrunč, pri Sparu Slovenija direktor prodaje, pa Ervin Baukman, vodja omenjene trgovine, ter mariborski podžupan Samo Peter Medved. Slednji je ob odprtju prenovljene trgovine spomnil, da nakupovalno središče Europark deluje že 23 let in toliko časa z njim trgovina Interspar, ki je bila ob odprtju sploh največja prehranska trgovina v mestu.

"Europark z Intersparom sta del identitete mesta, ki je med občani zelo priljubljen in ga radi obiskujejo, zato smo veseli novih vlaganj in prenov, ki so po 23-ih letih bili potrebni te osvežitve. Tudi mesto je nekaj naredilo za to območje. Zgradili smo nadhode, boljše povezali območje Tabora in Magdalene z Europarkom. Tudi dravska promenada bo v kratkem odprta ter načrtujemo prehode ceste čez Titovo in Pobreško cesto. Želeli bi si, da bi lahko več ljudi obiskalo nakupovalno središče peš ali s kolesom, torej na trajnostni način," je menil Samo Peter Medved.

Andrej Petelinšek

Mariborski podžupan je še omenil območje "mariborskega Manhattna" v bližini Europarka iz katerega naj bi Snago preselili bližje njihovi sortirnici na Teznem, omenjeno zemljišče pa bo šlo v prodajo. "S tem si obetamo silovit razvoj in pozidavo mesta s poslovno-stanovanjsko gradnjo, tudi v višjih nadstropjih, in ki bo z Dravsko promenado v prihodnje še veliko bolj povezano s središčem mesta. Na tem območju imamo medicinsko fakulteto, nakupovalno središče in največje poselitveno območje mesta, Pobrežje, in vse to je treba povezati bolje, kakor je bilo to zdaj," je še pristavil Samo Peter Medved. Simona Mandl, ki je 15 let direktorica Europarka, pa se je strinjala, da je bila oprema in gradnja v trgovini že nekoliko zastarela, zato je bila prenova trgovine Interspar nujna. Najbolj jo veseli, da je v novi prodajalni več trgovskih polic za lokalne ponudnike, katerih ponudba se bo sčasoma dopolnjevala in po potrebi zamenjala. Tudi Europark je letos investiral približno pet milijonov evrov v gradnjo sončne elektrarne, elektro polnilnic za avtomobile, prenovo sistema zračenja in hlajenja ter zamenjavo stekel nad nakupovalno ulico in v kupolah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta