(FOTO in VIDEO) Občina izpolnila obljubo, ponudniki na tržnici zadovoljni: "V Mariboru imamo stranke in brez njih ne moremo delati"

Jon Knez Jon Knez
02.03.2022 14:55

Ponudniki mesa, kruha in mlečnih izdelkov na mariborski tržnici so dobili začasni paviljon, v katerem bodo prodajali predvidoma do jeseni, ko bo končan novi trajni mesno-mlečni paviljon na Koroški cesti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V začasnem montažnem paviljonu na mariborski tržnici je 14 ponudnikov, eden več kot prej.
Igor Napast

Danes je bila pričakovana otvoritev začasnega montažnega mesno-mlečnega paviljona na zgornji ploščadi osrednje mariborske tržnice na Vodnikovem trgu. Spomnimo: potem ko se je družba Inversio gradnje oziroma lastnica Simona Lebar odločila zapreti stari paviljon, je Mestna občina Maribor obljubila, da bo v enem mesecu postavila začasni montažni paviljon, in to ji je skupaj z občinskim podjetjem Mestne nepremičnine tudi uspelo. V paviljonu zdaj deluje 14 ponudnikov, eden več kot prej. Nekaj teh je v vmesnem času izdelke prodajalo na prostem. Začasni paviljon bo deloval predvidoma do jeseni, ko bo odprt novi na Koroški cesti 21.

Sočasno na tržnici potekata še dva projekta

Župan mariborske občine Saša Arsenovič je ob otvoritvi povedal, da so držali obljubo, ki so jo dali. "Ohranjamo celovito ponudbo na naši tržnici. Uspelo nam je po zaslugi dobrega in učinkovitega dela Mestnih nepremičnin v sodelovanju z mestno upravo in Expo birojem. Upam, da bodo ponudniki na tej zanimivi lokaciji imeli boljši promet. Želimo si, da bi bili zadovoljni tako kupci kot ponudniki," je uvodoma dejal župan in dodal, da sočasno na tržnici potekata še dva projekta, in sicer urejanje skladišč in sanitarnih prostorov pod ploščadjo ter rekonstrukcija objekta na Koroški cesti 21, kjer bo nova trajna lokacija paviljona. "Upam, da bomo jeseni pričeli dela in bomo del vsebin preselili v objekt, ki je v starem mestnem obzidju," je napovedal Arsenovič.

Cena najema podobna, a za najemnika je previsoka

Direktor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc je dejal, da montažni paviljon ni nastal po njihovih željah, temveč kot posledica zapleta, ki se je zgodil s prejšnjim najemodajalcem - družbo Inversio gradnje. "Želeli smo vzpostaviti kontakt in uspeti v nadaljnjem najemnem razmerju, dokler nam ne uspe zagotoviti mesno-mlečnega paviljona na Koroški cesti 21, ki bo odprt konec leta. Ker to ni uspelo, smo bili prisiljeni v izvedbo montažnega paviljona," je pojasnil Šmigoc. Cena najema je približno v enakem razmerju kot pri nekdanji najemodajalki, o konkretnem znesku Šmigoc ni želel govoriti.

Igor Napast
Igor Napast

Ponudniki so z začasnim paviljonom zadovoljni. Bernarda Čas, lastnica Mesarije Čas, nam je povedala, da je najemnina, ki jo zdaj plačujejo Mestnim nepremičninam, četudi podobna kot prej, previsoka. "Upamo, da bomo lahko še naprej ponujali naše izdelke na tržnici. V Mariboru imamo stranke in brez njih ne moremo delati," je še povedala.

Da so zadovoljni, nam je priznala tudi Marija Gorjup z istoimenske turistične kmetije. "Smo na toplem, tudi svetlo je. Odgovorni se trudijo, tako da smo zadovoljni in hvaležni," je dejala.

Župan Saša Arsenovič in direktor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc
Igor Napast

Časovnica za zaključek novega paviljona na Koroški cesti 21 je v začetku novembra, ocenjena vrednost je 420 tisoč evrov, trenutno je projekt v fazi projektiranja in pridobivanja gradbenih dovoljenj. "Prostor bo zagotavljal dejavnosti, kot jih imamo tukaj, se pa snujejo dodatne rešitve, da bi povečali površine z namenom občanom približati lokalno hrano v širšem formatu," je napovedal Šmigoc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta