(FOTO in VIDEO) Slovo Lačnega Franza na Štuku: Zadnja večerja z dobro energijo

Jon Knez Jon Knez
29.10.2022 21:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Predin: "Zdi se mi, da je to najlepši možen način za slovo. Hvala Maribor. Tako publika kot mi smo si zaslužili dober žur".
Andrej Petelinšek

Začelo se je ob 21. uri z Ravelovim Bolerom. Originalno verzijo, ki traja. In traja. Okoli 15 minut. Takrat je bila dvorana na Štuku še pol prazna, ob koncu Bolera pa nabito polna. Če si stal kje zadaj, je bila pot do šanka ali stranišča videti kot labirint. "Hvala bogu!" je potarnal obiskovalec ob šanku, ko se je zaključil Bolero in petnajst čez deveto so fantje pritekli na oder. Tine Čas (kitara), Anej Kočevar (bas), Boštjan Artiček (klaviature) in Luka Čadež (bobni) oziroma druga, nova in hkrati zadnja postava Lačnega Franza. Ob ritmih Ladje norcev je na oder prišel še on - Zoran Predin, oblečen v majico NK Maribor. "Gremo od Ladje norcev na lepše," je rekel pred dvournim slovesom od mariborskega občinstva.

Andrej Petelinšek
Predinove besede "Kje so roke, kje so srca" so v publiki imeli na transparentu. 
Andrej Petelinšek

Nadaljevali so z Na svoji strani, poljubom, ki riše ustnice, vaterpolisti, muco in klobaso. Seveda ni manjkala Predinova klasična besedna zveza "Kje so roke, kje so srca!". Par ljudi v prvih vrstah je imelo tudi transparent s temi besedami. 

Pred Bolj star bolj nor je Zlatega dinozavra, nagrado, ki jih je prejšnji teden Predin podelil zaslužnim v ljubljanski Cvetličarni, podelil legendarnemu mariborskemu fotografu Miranu Mišu Hochstätterju. Pesem Naša kri ne bo nikoli bela je Predin posvetil borcem Pohorskega bataljona. Proti koncu koncerta so se zvrstili hiti kot so Štajerc, Bilečanka, Maribor je nor in seveda Zarjavele trobente. 

Zlatega dinozarva je prejel legenda Miran Mišo Hochstätter. 
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Na bisu je Predin pri Lidiji na oder povabil kultnega tonskega mojstra Danila Ženka, da bi zajodlal, saj sam ne zna. Koncert so kot ponavadi zaključi z Zdravljico. Zadnje večerje tokrat ni bilo na set listi, saj spričo vojne v Ukrajini po melodiji preveč spominja na rusko himno. 

Danilo Ženko je zajodlal Lidijo. 
Andrej Petelinšek

In kako je koncert doživel Predin? "Saj veš, da se moraš bistveno bolj potruditi, ko si doma, saj na koncert pridejo prijatelji, sošolci, sorodniki. Istočasno moraš biti čustven, točen in dober. Z dobro energijo smo opravili žalostno stvar kot je poslovilni koncert. Danes smo zglancali spomenik brendu Lačnega Franza. Zdi se mi, da je to najlepši možen način za slovo. Hvala Maribor. Tako publika kot mi smo si zaslužili dober žur," nam je povedal v zaodrju po koncertu. 

 

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta