(FOTO in VIDEO) V telovadnici Vrbanska se je udrla streha: "Čudež, da ni bilo smrtnih žrtev"

V Športni dvorani Vrbanska, dvorani Zavoda Antona Martina Slomška Maribor, ki je velika 1600 kvadratnih metrov, se je udrla tretjina strehe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V Športni dvorani Vrbanska, dvorani Zavoda Antona Martina Slomška Maribor, ki je velika 1600 kvadratnih metrov, se je udrla tretjina strehe. "Tisto, kar lahko ta hip povemo, je to, da ni smrtnih žrtev, kar je pravzaprav čudež, ker je dvorana od jutra do večera zasedena. To pa se je zgodilo ravno v tistem polurnem terminu, ko ni bilo nikogar v dvorani. V bližini so bili osnovnošolci, ampak na srečo ne tam, kjer se je zrušil strop. Pa če verjame človek v čudeže ali ne, to je čudež, da ni nihče poškodovan in da nikogar ni bilo takrat pod tem delom, ki se je zrušil, kar je najbolj pomembno," pojasnjuje ravnatelj Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška dr. Samo Repolusk. Prostor so dvakrat pregledali. V telovadnico so z reševalnimi psi odšli tudi člani društva Reps.

Sašo Bizjak
Vesna Lovrec

 

Videl ni, kar se je zgodilo, slišal pa je. "Grozno je zgrmelo. Takoj sem odhitel preverjat, če je morebiti kdo poškodovan, takoj smo preverjali, če je morda kdo ostal v dvorani." Kot smo izvedeli, so pa se otroci izjemno prestrašili.​ Streha oziroma strop se je udrl sredi vzdrževalnih del, ki pravkar potekajo. Odgovor na vzrok dogodka bo dala preiskava. Dvorana bo nekaj časa neuporabna. Zrušil se je tako velik del strehe, da je ne morejo zakriti niti s ponjavo, da bi zaščitili notranjost pred dežjem. "Vse je uničeno. Usula se je kovinska konstrukcija z ravno streho in gramozom," pravi Repolusk. ​​Za Športno dvorano Vrbanska sicer skrbi družba Skalina. Sanacijo opravlja družba MTM les. "Nič vam ne morem povedati. Trenutno smo v tako hudem šoku, da ne morem nič reči," je povedal direktor družbe Tadej Mulec.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

 

Vesna Lovrec

Anita Kovačič Čelofiga, tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave je za Večer potrdila, da v dogodku ni bil nihče poškodovan, da pa je povzročena večja materialna škoda. Kraj dogodka so policisti zavarovali in nadaljujejo s preiskavo. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 500.000 evrov škode. "Policisti so kraj dogodka zavarovali in bodo, ko bodo to omogočale razmere, opravili ogled kraja, trenutno pa intenzivno zbirajo obvestila ter nadaljujejo z ugotavljenjem vzroka," ​so še povedali pri policiji.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta