(FOTO) Ljudski vrt spet ljudski

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
24.05.2019 15:40

Te dni se z osrednjim mestnim športnim parkom v Mariboru spoznavajo otroci in mladina, v nedeljo bodo lahko na njem vadili tudi odrasli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Starejše vrtčevske skupine so se preizkusile v sedmih športih, med njimi seveda tudi v nogometu.
Sašo Bizjak

Iz Ljudskega vrta te dni odmeva vesel vrišč, a ne več zaradi osvojene lovorike NK Maribor, temveč od stotine otrok, ki tam kurijo svojo energijo. Osrednji mestni športni park, ki ni namenjen le nogometu, ampak tudi košarki, odbojki, badmintonu, borilnim veščinam, sabljanju, balinanju in tenisu, je namreč ta teden javnosti odprl vrata stadiona, telovadnic, dvorane Lukna, teniške dvorane in igrišč na prostem. V četrtek so ga tako obiskali dijaki okoliških srednjih šol, ki so se pomerili v medšolskih športnih tekmovanjih, v petek pa še 560 otrok vseh šestih enot Vrtca Ivana Glinška Maribor.

Malčki so uživali v telovadbi in zabavnih aktivnostih na prostem.
Sašo Bizjak

Nogomet, Foksi in mini olimpijada

Starejše starostne skupine so se preizkusile v sedmih športnih izzivih - ritmični in športni gimnastiki, tenisu, smučanju, judu, balinanju in nogometu. "Nogomet mi je všeč, ker ga igraš z nogo, ker 'laufaš', lahko tekmuješ in se družiš s prijatelji," je razložil šestletni Val Hribernik. Malčki do treh let so medtem z vzgojiteljicami prosto telovadili, še posebej zavzeto takrat, ko jim je pomagal Foksi, maskota olimpijskega komiteja.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Kdaj zahodna tribuna?

Osrednji mariborski stadion, tako kot večina mariborskih športnih objektov, sicer še vedno čaka na prenovo kritične zahodne tribune. Tadej Mežnar, vodja Ljudskega vrta in od ponedeljka novi direktor Športnih objektov, je dejal, da trenutno poteka novelacija projektne dokumentacije, obnova pa bi lahko sledila prihodnje leto.

Tadej Mežnar
Janez Klenovšek
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta