(FOTO) Na Lentu razstava o slovenskih mostovih

J.K.
14.12.2023 10:23

Pomembno mesto na razstavi ima mariborski inženirski biro Ponting, priznanih projektantov mostov Marjana Pipenbaherja in Viktorja Markelja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
MOM

Na že prenovljenem delu mariborskega Lenta je na ogled razstava Tehniškega muzeja Slovenije Slovenski mostovi doma in v tujini. Pomembno mesto na razstavi ima mariborski inženirski biro Ponting, priznanih projektantov mostov Marjana Pipenbaherja in dr. Viktorja Markelja. Prav delo Pontinga je dalo tehniškemu muzeju zamisel in pobudo za razstavo. 

Na ogled so tako vedute Starega mostu, viadukta Črni kal, mosta Nissibi v Turčiji, železniškega viadutka v Izraelu in zadnje ter največje Pipenbaherjeve mojstrovine - mostu na Pelješac. Na ogled je tudi pet projektov Viktorja Markelja. To so most Beruna, ptujski Puhov most, Marinčičev most v Škocjanskih jamah, most na Adi v Beogradu in dvižni msot v poljskem Gdansku. 

Razstava bo na ogled do 21. decembra. Pred tem je že gostovala v Novem mestu, njeno postavitev načrtujejo še v Piranu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta