(FOTO) Na noge! Pohod na Urban za družino v stiski

MBK
16.02.2022 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na humanitarnih pohodih od leta 2012 so zbrali že 50 tisoč evrov za družine v stiski.
Sašo Bizjak

Športno društvo Kobansko Kamnica in Mediaevent vabita v tem tednu Na noge! - zimski humanitarni pohod od Kamnice do Urbana. Zaradi epidemioloških razmer in ukrepov so si zamislili nekoliko drugačno obliko solidarnostne akcije, ki bo zato potekala cel teden in vsak bo lahko samostojno opravil pohod na Urban. Tokrat zbirajo prispevke za šestčlansko družino z mamo samohranilko.

Sašo Bizjak

"Mama samohranilka s petimi otroki je invalid III. kategorije. Zdravstveno stanje se je poslabšalo po prometni nesreči. Čaka na operacijo kolkov. Tudi dva otroka imata težave z zdravjem. Prejemajo denarno socialno pomoč. Oče otrok po svojih zmožnostih prispeva preživnino in ima z družino redne stike. Od stanovanjskega sklada jim je bilo pred kratkim dodeljeno stanovanje, ki je končno dovolj veliko in svetlo in so se ga otroci zelo razveselili. Potrebujejo pa opremo, saj je bilo dosedanje stanovanje vlažno, oprema pa posledično dotrajana in neprimerna za selitev," sta organizatorja predstavila družino v stiski. Z zbranim denarjem bi jim pomagali pri nakupu opreme.

Sašo Bizjak

Tudi tokrat je več načinov, kako lahko pomagate: lahko pošljite SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919 (s tem darujete 5 evrov); lahko darujete sodelavkam Karitas Kamnica na zbirnem mestu pod cerkvijo v Kamnici v nedeljo, 20. februarja, med 8.30 in 10. uro; ali nakažete denar na TRR Nadškofijske karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor, TRR SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM, referenca, sklic: SI00 291450, namen nakazila Na noge. Vsi udeleženci, ki bodo poslali fotografijo z Urbana na elektronski naslov info@nanoge.si in bodo prispevali v humanitarni sklad, sodelujejo v nagradnem žrebanju za nagrade sponzorjev. 

Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta