(FOTO) Na Poštni ulici v Mariboru vrata odprla nova picerija, na steni fotografija Maradone

Miha Dajčman Miha Dajčman
09.12.2020 19:00
Ena najbolj živahnih ulic v Mariboru, ki zadnje tedne sameva zaradi omejitvenih ukrepov in posledičnega zaprtja gostinskih lokalov, ima od 4. decembra novo pridobitev. V nekdanjem lokalu Huda kava je odslej picerija La Pizza
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pica na kos v La Pizzi v Poštni ulici
Tadej Regent

Eno leto po nakupu prostorov lokala je lastnik Patrick's Puba Tadej Kovačič na drugi strani Poštne ulice s poslovnimi partnerji odprl še picerijo. Gostinec, ki je v Poštni že od leta 1998, se je z ekipo odločil, da v središču mesta Maribora ponudi tipično italijansko pico, posebnost katere je testo brez kvasa, uporabljajo namreč kvasni nastavek lievito madre, ki izvira iz Neaplja. "Ko takšno pico poješ, ne obleži v želodcu, po njej nisi žejen, veliko lažje prebavljiva je od klasične pice. Nova stvar, ki bo kmalu, verjamem, postala standard," nam je razložil Kovačič.

Tadej Kovačič se z gostinstvom v Poštni ulici ukvarja od leta 1998.
 
Tadej Regent

"Picerijo smo v tem času odprli iz več razlogov. Želimo vpeljati ekipo, da se pripravimo na čas, ko bomo lahko normalno poslovali. Naša ponudba je aktualna v trenutnih razmerah, prodajamo lahko skozi okence. Lokal je bil že nekaj časa pripravljen za obratovanje, hkrati pa je iluzorno čakati na državno pomoč, ker smo novo podjetje. Bolje, da vsaj malo migamo, kot da smo doma in ne delamo nič," je odločitev o odprtju picerije v za gostinstvo neugodnem času utemeljil Kovačič.

Tadej Regent

Pri snovanju receptov in izbiri opreme so v La Pizzi sodelovali z Italijanom Grazianom Bertuzzom, svetovnim prvakom v peki pic. Ponujajo tudi pice za vegetarijance, vegane in brezglutenske pice. Zdaj delujeta ulična prodaja pri vitrini in dostava, ob odprtju lokalov pa se bodo lahko gostje okrepčali na terasi ali v lokalu, opremljenem v stilu tradicionalnih italijanskih picerij. Opečnato steno picerije med drugim krasi fotografija enega najboljših nogometašev vseh časov, nedavno umrlega Diega Armanda Maradone, simbola Neaplja.

Sicer pa je Tadej Kovačič leta 2017, po skoraj 20 letih poslovanja, obnovil Patrick's Pub, ki je v Poštni ulici že 22 let, maja lani pa je v prostorih nad pubom, kjer je bilo prej stanovanje, uredil sedem sob, ki jih oddaja turistom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta