(FOTO) Praznične luči so zagorele tudi v UKC Maribor

Jana Juvan Jana Juvan
06.12.2023 17:30

Drevesa je bolnišnicam po Sloveniji znova doniralo podjetje SiDG (Slovenski državni gozdovi), tudi tokrat so prinesli jabolka za vsakega bolnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Praznične luči gorijo tudi pred UKC Maribor.
Andrej Petelinšek

Danes so pred UKC Maribor, takoj ko je padel mrak, prižgali praznične luči. Tudi letos jim je podjetje Slovenski državni gozdovi (SiDG) podarilo veliko jelko, visoko kar 12 metrov, ki so jo pripeljali pred stolpnico mariborske bolnišnice z Ruškega Pohorja. Jelka bo v prazničnem decembru okrašena stala pred Urgentnim centrom, okrasili pa so še več manjših smrečic, ki bodo krasile avle klinik in oddelkov.

Strokovna direktorica UKC Maribor, dr. Nataša Marčun Varda je povedala, da so drevesa okrasili z željo, da izboljšajo novoletno bivanje vseh bolnikov. Spomnila je, da so v SiDG poskrbeli tudi, da bodo "zdravo živeli z jabolkom za vsakega pacienta" in se jim za vse skupaj lepo zahvalila. "Vsem skupaj želim lep december, prijetne praznične dni in tistim, ki morajo biti v bolnici, pa prijetno bivanje," je dejala.  

Nataša Marčun Varda in direktor SiDG Aleš Kadunc
Andrej Petelinšek

"Vsem bolnikom želimo okrevanja in prav tako čim lepšega decembra. Z velikim veseljem se že tretje leto odzivamo v tej akciji in poklonimo nekaj deset dreves bolnišnicam po Sloveniji. UKC Maribor ima med njimi prav posebno mesto. S seboj smo prinesli še nekaj jabolk, da bo december še bolj zdrav. Prepričan sem, da to ni zadnjič in da se vidimo še prihodnja leta," pa je povedal Aleš Kadunc iz podjetja SiDG.

Jelko, ki je visoka kar 12 metrov, so pripeljali pred stolpnico UKC Maribor z Ruškega Pohorja. 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta