(FOTO) Prvi kopalni dan na Mariborskem otoku: Sončenje, "tunkanje" in bombice

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
26.06.2020 19:14

Na otvoritvi edinega mestnega kopališča na prostem, ki slavi 90-letnico obstoja, tudi župan Saša Arsenovič, ki je razkril načrte z Mariborskim otokom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Lep dan in zlasti popoldanska pripeka sta poskrbela za uspešen prvi kopalni dan na Mariborskem otoku, edinem mestnem kopališču na prostem, ki letos slavi 90-letnico obstoja. V Športnih objektih Maribor ​so do popoldneva našteli 300 kopalcev. "Pričakovali smo jih več. So pa verjetno ljudje malo prestrašeni ob ukrepih in dogajanju zaradi koronavirusa. Delamo vse po navodilih NIJZ," je Matej Pungartnik, vodja kopališča, pokazal na table, ki kopalce opozarjajo, da morajo v vodi upoštevati razdaljo dveh metrov, zunaj bazenov pa metra in pol, pri čemer je lahko tesneje skupaj do pet oseb iz istega gospodinjstva.

Tadej Regent

Voda prvi dan 22 stopinj Celzija

A bolj kot pravila so kopalce zanimali paradiranje v kopalkah, "tunkanje", bombice in skoki na glavo. "Salte v vodo pa ne smem delati," se je pritožila bodoča sedmošolka Špela in pomignila proti redarju, češ da ji ne dovoli. In nadaljevala. "Zakaj sem prišla? Ker mi je vroče, da se igram v vodi, jem hot doge ... Pa da pošpricam ljudi, ki še suhi pridejo mimo," je nagajivo pomežiknila.

Na kopališču Mariborski otok to poletje ni gneče.
Tadej Regent
Tadej Regent

Stari plani za nov otok

Na tokratni otvoritvi se je zaradi obletnice veliko dogajalo: tekma v vaterpolu, predstavitev potapljaške opreme, tehnik plavanja in odbojke na mivki pa tudi voden sprehod s strokovnjakom zavoda za varstvo okolja. Popoldne so obiskovalci lahko prisluhnili Poskočnim muzikantom, še prej pa nagovoru radijca Staneta Kocutarja in mariborskega župana Saše Arsenoviča. Prvi je govoril o zgodovini otoka, ki ga je na otvoritveni slovesnosti 15. junija 1930 obiskalo kar 10.000 ljudi, drugi pa o načrtih z območjem ob Dravi in kopališčem, ki že vsaj 20 let kliče po temeljiti obnovi.

Tadej Mežžnar, direktor Športnih objektov Maribor, in mariborski župan Saša Arsenovič
Tadej Regent
Tadej Regent
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta