(FOTO) S Tekom zdravja nad kronične bolezni

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
07.04.2019 17:44

Prvi Tek zdravja je zaradi ravno pravega vremena, številne udeležbe in dobre volje, odlično uspel

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Sezona množičnih tekaških prireditev v Mariboru je uradno odprta. Za to je v nedeljo poskrbel Tek zdravja, ki ga je organizator, Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca, posvetil preprečevanju nenalezljivih kroničnih bolezni. Novi tek v mestu je pritegnil veliko zanimanja, prijave so morali zaradi lažje organizacije zaključiti predčasno.

Zdravstveno obarvan tek je bil bolj rekreativne kot tekmovalne narave.
Andrej Petelinsek

Opraviti s specializantom in specialistom

Z Glavnega trga, je startalo 650 dobro razpoloženih tekačev, ki so morali premagati specializanta - 4,4 kilometrov dolgo traso, ali specialista - 10,1 kilometrsko različico. Krajša je peljala čez Stari most in nato po desnem bregu reke Drave in prek Koroškega mostu nazaj v mesto, daljša pa je šla do hidroelektrarne Mariborski otok in nazaj. "Teči je bilo enkratno, trasa je položna, vreme idealno za tek - ne premrzlo, ne prevroče, ampak naporno pa je bilo vseeno," je bila endorfinov polna Katja Soršak Godec. "V Mariboru sem že velikokrat tekel, a še nikoli na tako lepi trasi," je bil navdušen tudi novinar Igor E. Bergant, ki se je teka udeležil kot ambasador akcije 40 dni brez alkohola.

Starejši otroci so bili zelo tekmovalni.
Andrej Petelinsek
Na Glavnem trgu se je promoviral projekt SOPA, ki pelje akcijo Dan brez alkohola.
Nina Vareško

Čas merili zavoljo debate

Čeprav je Tek zdravja rekreativne narave, mimo tekmovalnosti ni šlo. "Meritve rezultatov moramo imeti, da lahko še ure ali dneve debatiramo," je pol za šalo pol zares razlagal Marko Turčin, predstavnik organizatorja teka. Na krajši progi sta sicer najboljši čas dosegla Miha Kramberger (15 minut, 58 sekund) in Maja Medved (19 minut 27 sekund), na daljši pa Vito Kunstek (35 minut 50 sekund) in Andreja Gorčan (43 minut 19 sekund).

Zmagovalec na 10 kilometrski trasi Vito Kunstek.
Andrej Petelinsek
Tek je združil vse generacije.
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta