(FOTO) Skromen odziv na čistilno akcijo v Mariboru: Na ekoloških točkah tudi kosovni odpadki

Igor Selan Igor Selan
22.04.2020 18:02

Namesto načrtovane velike akcije ob zaključku kampanje Moji odpadki, moja skrb, je mariborska občina ob svetovnem dnevu Zemlje pozvala k individualnim čistilnim akcijam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na številnih začasnih zbirnih točkah ni bilo veliko zbranih odpadkov.
Andrej Petelinšek

Mariborska občina je svetovni dan Zemlje zaznamovala s posebno, individualno čistilno akcijo, v okviru katere je po vsej občini odprla 17 začasnih zbirnih točk, po eno v vsaki mestni četrti in krajevni skupnosti, in občane pozvala, da med sprehodi po naravi, parkih, gozdovih, na zelenicah ob cestah ... poberejo manjše odpadke in jih odložijo na omenjene zbirne točke ali pa jih odvržejo v svoj smetnjak. Odpadke na točkah je bilo dovoljeno odlagati le do 18. ure, takoj zatem pa je Snaga poskrbela, da so še isti večer pristali na deponiji.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Nekateri znova odlagali kosovni odpad

Kljub pozivom občine, naj ljudje v tokratni akciji na začasna odlagališča ne nosijo kosovnega odpada in drugih odpadkov, ki so se jim nabrali doma, so se na nekaterih točkah znašli prav ti. "Zato smo na nekatere točke naknadno napisali, da so namenjene manjšim odpadkom, takšnim, na katere naletiš ob sprehodu v naravi. Napisali pa smo tudi, da če naletijo na večje kosovne odpadke, naj o tem obvestijo medobčinski inšpektorat," razlaga Pipanova.

Andrej Petelinšek

Za slabo stanje ekoloških otokov krivi neodgovorni posamezniki

Za omenjeno ad hoc akcijo se je občina odločila po tem, ko zaradi spremenjenih razmer v času epidemije koronavirusa ni mogla izvesti dlje časa načrtovanega zaključka kampanje Moji odpadki, moja skrb, ki jo je skupaj s Snago izvajala že od lanskega oktobra in s katero je občane ozaveščala o problematiki nepravilnega odlaganja odpadkov na ekoloških otokih ter spodbujala k aktivni udeležbi v prizadevanjih za čistejše in urejeno mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta