(FOTO) SLS na klavzuri v Račah umirjala znotrajstrankarske strasti. Je Peter Gregorčič že član stranke?

Igor Selan Igor Selan
28.09.2024 14:55

Klavzura stranke je bila namenjena konsolidaciji in pripravam na parlamentarne volitve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klavzura SLS v gradu Rače.
Andrej Petelinšek

V gradu Rače je bila danes klavzura SLS, na kateri je stranka iskala pot do ponovne konsolidacije, predvsem pa želela umiriti znotrajstrankarske strasti, ki so se razplamtele po evropskih volitvah, na katerih je stranka z vodilnim kandidatom Petrom Gregorčičem, ki sicer ni član stranke, za las zgrešila uvrstitev v evropski parlament. Klavzura je tako pripravljala tudi teren za prihodnje parlamentarne volitve. "Prav je, da se pogovorimo med sabo in zaključimo obračunavanja v javnosti. Kar se tiče gospoda Gregorčiča, ta je bil na nedavnem izvršilnem odboru povabljen k včlanitvi v stranko, zdaj pa je žogica na njegovi strani. So pa evropske volitve pokazale, da s pravilnim načinom dela in z zagnanostjo lahko posežemo višje. Mene ne zanima prag štirih odstotkov, ampak kako doseči 20 odstotkov, to pa lahko dosežemo le s pogovorom in skupnimi odločitvami," je povedal predsednik stranke Marko Balažic.

Predsednik stranke SLS Marko Balažic pravi, da vodstvo še vedno uživa zaupanje članov. 
Andrej Petelinšek

Kot je še povedal Balažic, sedanje vodstvo še zmeraj uživa zaupanje članov: "Ne nazadnje je dobilo zaupnico tudi na nedavnem glavnem odboru stranke. Sprememb zaenkrat ni na vidiku, smo pa tudi na te pripravljeni."

Balažic je ob tem izrazil prepričanje, da v slovenskem političnem prostoru ni prostora za tri ali več strank na desnem polu, in pozval k povezovanju, ni pa želel konkretno povedati, s kom bi se povezovali in ali obstaja možnost, da sklenejo koalicijo s katero od strank že pred volitvami.

"O tem odločajo naši člani. Je pa to tudi ena od možnih poti. Smo pa poroke v preteklosti že imeli, a se žal niso izšle dobro. Ampak neko sodelovanje na pametnih osnovah je pa tisto, ki je vedno skozi slovensko moderno politično zgodovino prineslo dober rezultat. Slovencev nas je samo dva milijona in če ne bomo dihali z levim in desnim pljučnim krilom, ali pa če si ne bomo  enkrat le nalili čistega vina in rekli, glejte, to je razvojna vizija Slovenije, temu sledimo tako desne kot leve stranke, potem nam bog pomagaj. Jaz mislim, da moramo te navidezne delitve, ki so med nami, končno preseči. Smo v kriznih časih, poglejte samo gospodarske podatke iz Nemčije, pa še od kod drugod, zaradi katerih nas lahko zelo skrbi. Slovenija si ne more privoščiti in zamuditi tega zgodovinskega trenutka, ki bo določal naslednjih dvajset let našega življenja," je še povedal Balažic.

Drugi predstavniki stranke za medije niso želeli dajati izjav.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta