(FOTO) Sončni raj v Vodolah: Vino iz fontane že teče

Urška Kereži
11.05.2020 15:40

Na mariborski vinski cesti v Vodolah so takoj po omilitvi strogih ukrepov zaradi novega koronavirusa na posestvu Sončni raj odprli fontano vin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

O njej Štajerci govorijo že vse od žalske fontane piva. Mariborčani so jo sicer pričakovali ob mestnem ponosu na Lentu, najstarejši trti na svetu, prvi pa so od besed k dejanjem prišli v manj kot dva kvadratna kilometra velikem zaselku na mariborskem podeželju, kjer na povprečni nadmorski višini 322 metrov živi 222 prebivalcev, v Vodolah.

Na unikatni leseni ploščadi so minuli konec tedna obiskovalci lahko pokusili osem vrst žlahtne kapljice.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Vinska karta po lastnem okusu

V objemu vinorodnih gričev, le lučaj proč od Maribora, so na unikatni leseni ploščadi minuli konec tedna obiskovalci tako lahko pokusili osem vrst žlahtne kapljice, šest belih in dve rdeči, ter ob teh degustirali še dva brezalkoholna zeliščna sirupa domače ekološke pridelave. S posebnim čipiranim kozarcem, za katerega odštejete deset evrov, se tako sprehodite med sodi najboljših lokalnih vinogradnikov in si po svojem okusu sestavite vinsko karto. ​Kozarec, ki se aktivira s prvim polnjenjem, nato omogoča še pet polnitev.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Nadgradnja ponudbe Maribora s Staro trto

Posestvo je 200.000 evrov za izvedbena dela zagotovilo samo, a zagotovo ne bo ostalo le pri tem znesku, saj se že pogovarjajo o nadgradnjah. V prvem letu računajo na sedem do deset tisoč obiskovalcev, nato upajo, da se bo številka dvigovala: "Zavedamo se, da bomo obiskanost povečevali izključno, če bomo odgovorni do projekta, ki smo si ga zadali, in ga bomo tudi nadgrajevali z novo ponudbo."

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta