(FOTO) Športna igrišča znova polna: Pred treningom izpolnijo vprašalnik

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.05.2020 01:00

Uporaba odprtih športnih površin Športnih objektov Maribor znova na voljo registriranim športnikom in rekreativcem, ki pa morajo med vadbo upoštevati priporočila NIJZ in športnih zvez.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Športne površine, ki jih upravljajo Športni objekti Maribor (ŠOM), so bile včeraj ponovno polne. Uporabljajo jih lahko tako registrirani športniki kot rekreativci, oboji morajo upoštevati priporočila, objavljena na spletni strani ŠOM, ki so jih pripravili s pomočjo nacionalnih panožnih zvez in OKS. Za upoštevanje priporočil pri vodeni vadbi skrbijo športna društva, rekreativce bodo ob neupoštevanju priporočil na to opozarjali zaposleni v ŠOM, nam je dejal Robert Herga iz javnega zavoda.

Andrej Petelinšek

Druženj ne sme biti

Najbolj množično so bila zasedena igrišča v športnih parkih Tabor in Ljudski vrt, kjer so prvič trenirale nogometne šole NK Maribor Tabor, ŽNK Maribor in NK Maribor Branik. "Upoštevamo priporočila Nogometne zveze Slovenije in Športnih objektov Maribor, čim bolj se jih bomo skušali držati. Težko je vse skupaj kombinirati, saj so nekatera pravila zelo splošna, nekatera pravila je težko upoštevati, ker so pisana za profesionalne klube, ki so kadrovsko in finančno močnejši. Po najboljših močeh bomo vzdrževali osnovne higienske standarde in vodili evidenco, ki nam jo je naložila NZS," nam je dejal Matej Planinc iz NK Maribor Tabor.

Dodatna motivacija otrok, da se vrnejo na igrišča, ni bila potrebna.
Andrej Petelinšek
Klubi so morali najti dodatna finančna sredstva za nabavo razkužil in zaščitne opreme.
Andrej Petelinšek

V slačilnice ne smejo

Podobne prve vtise beležijo tudi pri članih mlajših selekcij nogometnega kluba iz Mladinske ulice. Sebastjan Harc iz nogometne šole NK Maribor je dejal, da pri upoštevanju priporočil NIJZ in NZS ne delajo razlik med člansko ekipo, ki je s treningi že začela pred časom, in mlajšimi selekcijami, ki so s treningi ponovno začele danes.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta