(FOTO) Študentje zbrali 50 škatel igrač in sladkarij za otroke iz socialno šibkejših družin

Jana Juvan Jana Juvan
21.12.2023 11:17

Na koncertu ob predaji daril Društvu prijateljev mladine Maribor je nastopil raper Leopold I. in trije študentje Univerze v Mariboru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leopold I.
Univerza v Mariboru

V torek je Študentski svet Univerze v Mariboru v dobre namene predal goro sladkarij in igrač, ki so jih v minulih tednih zbirali za otroke iz socialno šibkejših družin. Dobrodelno akcijo 'Za igriv otroški nasmeh' so sklenili s koncertom, na katerem so nastopili nekdanji in sedanji študenti, ki jih vleče v glasbeno kariero - raper Leopold I, študentka Filozofske fakultete Lana Potočnik ter Lara Krneža in Nino Dotto iz Pravne fakultete. 

Lana Potočnik, študentka Filozofske fakultete Univerze v Mariboru
Univerza v Mariboru
Študenta prava, Lara Krneža in Nino Dotto
Univerza v Mariboru

Dobrodelna akcija zbiranja sladkarij in igrač je potekala med 4. in 18. decembrom na vseh fakultetah Univerze v Mariboru (UM), nekaterih Študentskih domovih UM, Univerzitetni knjižnici Maribor in prvič letos tudi v Mariborski knjižnici. Zbrali so več kot 50 zvrhanih škatel igrač in sladkarij, predali pa so jih Društvu prijateljev mladine Maribor, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Maribor (ZPM). 

Zbrali so več kot 50 škatel igrač in sladkarij za otroke iz socialno šibkejših družin
Univerza v Mariboru

"Ta uspeh odraža povezanost in sočutje skupnosti Univerze v Mariboru ter njihovo močno predanost pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. December je mesec, ko se okoli nas prebuja praznična čarobnost, ki pa je žal vsi ne občutijo," pravijo v Študetnskem svetu, ki že skoraj 10 let izvaja to tradicionalno dobrodelno akcijo. 

"Vsi si želimo, da takšne akcije ne bi potrebovali, da bi vsak otrok prejel takšno darilo, ki si ga želi, da starši ne bi razmišljali ali kupiti hrano ali darilo za otroka. A žal v današnjem svetu še vedno obstajajo takšne situacije. Globok poklon in zahvala vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji in izvedbi te akcije in dobrodelnega koncerta. Verjamem, da smo s tem dejanjem pustili trajen pozitiven pečat v življenju tistih, ki potrebujejo našo pomoč. Hvala vam za vašo solidarnost in neprecenljiv doprinos k skupnosti," je o akciji povedala prorektorica za študentska vprašanja, Nomi Hrast.

Na Univerzi v Mariboru je potekal koncert ob zaključku dobrodelne akcije »Za igriv otroški nasmeh«, kjer so nastopili Leopold I. in študentski glasbeniki Lana Potočnik, Lara Krneža in Nino Dotto 
Univerza v Mariboru

Prav danes bo Društvo prijateljev mladine Maribor darila predalo otrokom, kot to storijo vsako leto. "Vsako leto se sprašujemo, če bodo naši otroci iz socialno šibkejših družin prejeli darilca, ki jih razdeli dedek Mraz. Nato pa se na našo prošnjo vedno odzovejo v Študentskem svetu Univerze v Mariboru, ki naša skladišča napolnijo z igračami in sladkarijami ter otrokom pričarajo nasmeh na obraz in popestrijo praznike," pa je povedala Stanka Damjan iz Društva prijateljev mladine Maribor. 

Dogodek so podprli tudi donatorji - cvetličarna Šopek.si, slaščičarna Ilich, Spar Slovenija in Biotherm. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta