(FOTO) Terme Maribor: Na prodaj tudi vsi mestni hoteli, Habakuk še vedno zaprt

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
28.07.2020 02:00

Nekoč največji mariborski turistični akter nadaljuje dezinvesticije; po prodaji mestnih hotelov mu bo ostal le še Habakuk, ki pa je trenutno zaprt. Delavci so zaskrbljeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po karanteni so ponovno odprli samo hotel Ibis, nekoč znan pod imenom Orel.
Sašo Bizjak

Terme Maribor, še vedno največji mariborski hotelir, ki pa se v zadnjem obdobju intenzivno dezinvestira, je na prodaj postavil tudi vse tri mestne hotele - štirizvezdični hotel Mercure z 78 sobami, trizvezdični hotel Ibis z 71 sobami, nekoč znana pod imenoma Piramida in Orel, ter mladinski hotel Uni s 55 sobami. "Lastniki so visoko motivirani, da hotele prodajo, obravnavane bodo vse ponudbe. Možen je nakup posameznega hotela ali lastniškega deleža," obvešča spletna stran nepremičninskega portala Hotel Invest International, prek katerega Terme iščejo kupca.

Na prodaj je tudi hotel Mercure, nekdanja Piramida.
Sašo Bizjak

Vse manjše Terme

Če ga najdejo, bo nekdanji hotelirski velikan ostal brez vseh pomembnih kapacitet. Gostilna pri Treh ribnikih je prodana občinskemu podjetju Mestne nepremičnine, hotel Bellevue Marjanu Krajncu, medtem ko so bili Medicinsko-termalni center Fontana, Gostilna Štajerc in Travel Shop prodani že pred časom. Termam bo sicer ostal še Habakuk, ki je trenutno zaprt in v prenovi, vendar ta nekoč petzvezdični hotel deluje pod okriljem družbe HBP. Kot smo poročali, so lani ruski lastniki premoženje Term pravno razdelili na mestne in pohorske hotele s pojasnilom, da bo podjetje na ta način lažje funkcioniralo, pridobivalo kredite in tržilo. A, kot so se potrdile domneve delavcev, je bil osnovni motiv vendarle lažja prodaja.

Hotel Ibis Styles Maribor City Center
Sašo Bizjak
Hotel Mercure Maribor City Center
Sašo Bizjak

Trenutno jih dela manj kot 20

Minimalne zakonske obveznosti do delavcev lastniki zagotavljajo, saj so plače redne in pravočasne, drugega pač ne, je dejal sindikalist. "Terme Maribor so nekoč nekaj pomenile. Imeli smo 36 gostiln, ogromno namestitvenih kapacitet, še pred nekaj leti smo bili vodilni po prenočitvah, saj je 60 do 70 odstotkov vseh šlo preko nas, sedaj pa sploh nismo več igralec. Še odprti nismo," dodaja. Po karanteni so namreč posel ponovno zagnali samo v hotelu Ibis, medtem ko je v hotelu Mercure odprt le bar. Oba sta sicer že nekaj časa vključena v franšizo hotelske multinacionalke AccorHotels. Medtem naj bi Habakuk, kjer so po podatkih sindikalista doslej prenovili 36 sob, odprli decembra. Po informacijah sindikalista naj bi obnovitvena dela v hotelu pod Pohorjem že dlje časa stala, ker naj bi čakali izvajalca.

Hotel Habakuk naj bi odprli šele decembra.
Tadej Regent
Hotel Mercure Maribor City Center
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta