(FOTO) Velika donacija Nove KBM v zadnjih dneh njenega obstoja

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
19.08.2024 17:44

Mariborski župan Saša Arsenovič in predsednik uprave Nove KBM John Denhof sta podpisala donatorsko pogodbo, s katero bo banka prispevala 120.000 evrov za izgradnjo novega igrišča pri Osnovni šoli Leona Štuklja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Parcelo, kjer bodo zgradili večfunkcionalno igrišče, so si ogledali Mirko Škundrić, John Denhof, Saša Arsenovič in Samo Peter Medved.
Andrej Petelinšek

Mariborski župan Saša Arsenovič in predsednik uprave Nove KBM John Denhof sta podpisala donatorsko pogodbo v vrednosti 120.000 evrov, s katero bo banka pomagala pri izgraditvi novega otroškega igrišča pri Osnovni šoli Leona Štuklja v Novi vasi. Gre za največjo enkratno donacijo Nove KBM, ki je prišla ravno v zadnjih dneh obstoja te banke. S petkom bo namreč priključena banki OTP s sedežem v Ljubljani. "Želimo vam pokazati, da se naša zavezanost skupnosti ne bo spremenila tudi po tem, ko bomo banka OTP​," je ob podpisu donatorske pogodbe povedal Denhof, ki se konec leta poslavlja s položaja predsednika uprave. 

Donatorsko pogodbo sta podpisala John Denhof in Saša Arsenovič.  
Andrej Petelinšek
Na zemljišču, predvidenem za novo igrišče, je veliko dreves. Nobeno ne bo padlo, obljubljajo na občini.
Andrej Petelinšek

Celotna vrednost okoli 300 tisoč evrov

Celotna vrednost bodočega večfunkcionalnega igrišča je okoli 300.000 evrov. Poleg donacije banke bi občina sto tisočakov rada pridobila še iz razpisa ministrstva za gospodarstvo, preostanek bo pokril občinski proračun. Športno igrišče bo velika pridobitev, saj bo kvalitetnejše preživljanje prostega časa omogočilo ne le učencem omenjene šole, pač pa tudi otrokom iz bližnjega Centra Gustava Šiliha in OŠ Ludvika Pliberška, prav tako pa številnim tamkajšnjim prebivalcem, saj javna igrišča več niso pod ključem, je izpostavil župan. Kot je povedal, gre pri tej investiciji za posebno sodelovalno zgodbo, saj je eden od staršev bivših učencev šole doniral idejno zasnovo projekta, za katerega občina preko javnega natečaja že išče izvajalca, ki bo moral dela zaključiti do aprila prihodnje leto.

Andrej Petelinšek

"Popravljamo napake prejšnjih generacij. Vedno znova se namreč čudim, da ogromne osnovne šole, ki imajo veliko učencev - Osnovna Leona Štuklja jih ima 360 - nimajo osnovne infrastrukture, torej zunanje telovadnice. Zato smo jo na novo vzpostavili tudi na Osnovni šoli Prežihovega Voranca in bomo vsako leto eno, upam, tudi drugje," je (na)povedal Arsenovič.

(FOTO) Uničeni vinogradi: Piramida že tako zaraščena, da se moraš skozi nasad prebiti z mačeto

 

V bolnišnicah ostajajo brez kuharjev: Bodo bolnikom hrano dostavljali wolti?

Posekano ne bo nobeno drevo

Za "moderno igrišče, ki bo v ponos ne le šoli, pač pa širši okolici", se je občini in banki zahvalil tudi Mirko Škundrić, ravnatelj šole. Dve košarkarski igrišči in igrišče za mali nogomet bodo zgradili na zelenici na zahodni strani šole, v naslednji fazi pa okoli njih še dve atletski stezi. Gre za 12 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče, kjer je veliko dreves, a po zagotovilih občine ne bo posekano nobeno in bodo dajala senco. Šola sicer že ima odbojkarsko in košarkarsko igrišče, vendar sta po besedah ravnatelja dotrajani, obnova pa ne pride v poštev, med drugim zaradi načrtov za širitev telovadnice in tudi šole, ki ima od minulega šolskega leta tudi mednarodni program.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Župan in ravnatelj sta poudarila, da se je uvedba mednarodne šole izkazala za potrebno in uspešno. Lani je namreč šolsko leto tam začelo šest učencev, letos jih bo že 22, odzivi staršev in učencev pa da so dobri. Novo igrišče je tako pomembno tudi zato, da se lahko šola z njim pohvali staršem iz mednarodnega okolja. "Mi smo prva slika, ki jo tujci dobijo, kar se šolanja tiče, zato je pomembno, kakšen vtis dajemo," je pojasnil Škundrić, ki napoveduje tudi novo šolsko kuhinjo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta