(FOTO) Za Zdravstveno postajo Magdalena skoraj tri milijone evrov državnega denarja. Kdaj bi se lahko začela gradnja?

Barbara Bradač Barbara Bradač
18.05.2022 10:33

Dotrajano Zdravstveno postajo Tabor/Magdalena bodo v celoti odstranili in nadomestili s sodobnim objektom, višjim, kot je zdaj. Investicija je vredna 9,5 milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravstvena postaja Tabor je degradiran, pretesen, energetsko iztrošen in nefunkcionalen zdravstveni objekt.
Igor Napast

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da so pridobili sofinanciranje za izgradnjo Zdravstvene postaje Tabor, ki je ob Zdravstveni postaji Tezno najbolj degradiran, pretesen, energetsko iztrošen in nefunkcionalen zdravstveni objekt v mestu. Gradnja bi se lahko začela letos jeseni. Novozgrajeni objekt se bo imenoval Zdravstvena postaja Magdalena.

Arhitekturna rešitev za novo Zdravstveno postajo Tabor 
Mom

 

"Z izgradnjo Zdravstvene postaje Magdalena v velikosti dobrih 3400 m2 bodo zagotovljeni lokacijsko enoviti in funkcionalno-tehnološko ustreznejši pogoji tako za delo zaposlenih kot tudi za obravnavo pacientov. V ZP Magdalena se bodo izvajale storitve splošnega zdravstvenega varstva, otroškega zdravstvenega varstva, varstva žensk in laboratorija, ki sodijo pod okrilje osnovnega zdravstvenega varstva ter specialistične ambulante. V pritličje objekta bo umeščena lekarna, v kletnih prostorih pa bo obiskovalcem na voljo 30 parkirnih mest. V primeru naravnih nesreč bo v objektu možno prilagoditi programe. MO Maribor bo z gradbenimi deli začela jeseni 2022," so sporočili iz mariborske občine. Javno naročilo za izvedbo gradbenih del bo objavljeno v prihodnjih dneh.

Igor Napast
Igor Napast

Vrednost investicije v novo zdravstveno postajo, ki so jo arhitekturno osmislili Uroš LobnikDavid MišičŽiga KreševičSašo ŽolekGoran Piršić in Davor Fistrič, znaša 9,5 milijona evrov, iz državnega proračuna so pridobili 2,928.643 evrov. 

Arhitekturna rešitev za novo Zdravstveno postajo Tabor 
Mom

Zdravstveno postajo Tabor so lani iz Jezdarske ulice že preselili v začasne nadomestne prostore v Dvořakovi ulici.

(FOTO) Ruševino na robu Magdalenskega parka je kupil mariborski podjetnik. Kakšne ima načrte?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta