(FOTO) Začela se je prva etapa Dravske kolesarske poti v Mariboru

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
22.07.2022 16:55

Podjetje PGGH s podizvajalci se je sprva lotilo odseka med dvoetažnim mostom in železniškim mostom, ta del je do nadaljnjega tudi zaprt za pešce in kolesarje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ob Dravi so se začela dela tudi na prvi etapi Dravske kolesarske poti na desnem nabrežju med dvoetažnim mostom in načrtovano novo brvjo Lent-Tabor ob Glavnem mostu. "Uredilo se bo približno 1050 metrov kolesarske poti od skupne dolžine prve etape 1140 metrov. V sklopu del bo zgrajena oporno-podporna konstrukcija, urejeno bo odvodnjavanje ter postavljena cestna razsvetljava," pojasnjujejo na mariborski občini. Podjetje PGGH s podizvajalci se je sprva lotilo odseka med dvoetažnim mostom in železniškim mostom, ta del je do nadaljnjega tudi zaprt za pešce in kolesarje.

Andrej Petelinšek

Vrednost investicije je kar 4,2 milijona evrov, od tega je občina pridobila sofinanciranje v višini 2,3 milijona. "Širina Dravske kolesarske poti je štiri metre in treba je izgraditi konkretne oporne konstrukcije, ki predstavljajo glavnino predvidene finančne konstrukcije," pojasnjujejo na občini. Dela v prvi etapi morajo biti končana do 30. junija 2023.

Andrej Petelinšek

Na vprašanje, kdaj se načrtuje izgradnja naslednje faze Dravske kolesarske poti od Glavnega mostu do Adamičevega naselja na Studencih, na občini odgovarjajo, da je projektantska ocena investicije tudi na tem odseku visoka, zato bodo iskali sredstva za sofinanciranje. Zato v tem trenutku še ni znano, kdaj se bodo dela na desnem nabrežju zaključila v celoti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta