Gondola na Pohorje ne bo v pogonu od šest do osem tednov

Igor Selan Igor Selan
28.07.2023 10:49

V ponedeljek, 31. julija, Marprom pričenja z montažnimi deli za novo, vmesno postajo gondole; na Pohorje bo v tem času mogoče s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dela bodo predvidoma trajala od šest do osem tednov, točen čas trajanja zaustavitve Pohorske vzpenjače pa bo odvisen od poteka del, sporočajo iz Marproma
Aljoša Peršak

Prihodnjih šest do osem tednov gondola na Pohorje ne bo delovala. V ponedeljek namreč Marprom skupaj z izvajalcem del, italijanskim Leitnerjem, pričenja z izgradnjo vmesne postaje gondole. Medtem, ko so vsa gradbena dela že končana, bo v prihodnjih tednih potekala montaža dveh dodatnih stebrov, dva obstoječa strebra pa bodo zamenjali. Pri tem bo izvajalec snel jeklenico gondole, ki jo bo po koncu del namestil nazaj in utiril, pred začetkom rednega obratovanja pa bodo potrebni še vsi pregledi in testiranja.

Med prekinitvijo delovanja gondole bodo uporabniki na vrh Pohorja lahko prišli s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme, ki bodo obratovale ob četrtkih, petkih, sobotah, nedeljah in praznikih. Prevoz s sedežnicama Radvanje in Poštela bo na razpolago med 9. in 19. uro tako navzgor kot navzdol, ob potnikih pa bo mogoč še prevoz koles. Medtem bo sedežnica Sleme, ki bo delovala med 9. in 18. uro, zaradi neprilagojenega vstopa na zgornji postaji potnike vozila samo navzgor, ob tem pa na njej ne bo mogoče prevažati koles.

Vse personalizirane vozovnice za gondolo in Bike park Pohorje bodo veljale tudi za uporabo sedežnic. Kljub temu bo Marprom imetnikom omenjenih vozovnic podaljšal njihovo veljavnost za čas, ko Pohorska vzpenjača ne bo v pogonu med montažo vmesne postaje.

Ostali uporabniki sedežnic bodo za enosmerno vozovnico za vse tri sedežnice odšteli deset evrov, za povratno za Poštelo in Radvanje pa enajst Enosmerna vozovnica za Radvanje bo stala tri evre, povratna pet, enosmerna vozovnica za Poštelo štiri evre, povratna šest, enosmerna vozovnica za Sleme (navzgor) pa tri evre. Za prevoz športne opreme na sedežnicah Radvanje in Poštela bo treba odšteti dodatne štiri evre.

Točen čas trajanja zaustavitve Pohorske vzpenjače bo sicer odvisen od poteka del. Ob ponedeljkih, torkih in sredah, ko sedežnice ne bodo obratovale, bosta zaprta tudi Bike park Pohorje in blagajna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta