Grad Cmurek na Tratah: Vinski večer in operni spektakel za srce, ne množice

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
29.08.2024 02:00

V Muzeju norosti na Tratah v Občini Šentilj prirejajo zanimive dogodke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinski večer bo na enem najlepših renesančnih dvorišč v Sloveniji.
Andrej Petelinšek

V Muzeju norosti na Tratah v občini Šentilj to soboto prirejajo operni spektakel, "ki nagovarja srce, ne množice". Premierno bo uprizorjeno prvo dejanje Musicvilla - Zelene evropske opere, ki so ga sodelujoči umetniki poimenovali Zgodba o bitju - gole zgodbe. Gre za opero v treh dejanjih in v treh državah. Umetniški projekt Slovenije, Hrvaške in Avstrije poteka še do konca tega leta. Njegov cilj je preobrazba klasične evropske glasbene oblike opere v novo, inovativno in ustvarjalno sodelovanje, ki ga navdihujejo okoljska ozaveščenost, narava, domače obrti in tradicija.

Kam za vikend z otrokom: Doživljajsko igrišče kljub težavam praznuje svoj rojstni dan

"V tej predstavi se zidovi prebudijo, zamolklo govorijo in skozi njih odmevajo glasovi duš, ki so že davno odšle. To je poklon naši skupnosti in vsem, ki jim je grad nekoč nudil tolažbo v stiski," pravi mednarodna umetniška zasedba pred sobotno premiero, ki se začne ob 21. uri. Pred tem bo v prostorih Muzeja norosti na ogled tudi fotografska razstava in umetniške instalacije.

Smeha in zabave poln dobrodelni večer za društvo Up-ornik

Naslednjo soboto, 7. septembra, pa na renesančnem dvorišču gradu Cmurek prirejajo pokušino vin izbranih vinarjev Štajerske. Obogatili jo bodo s kulturnim programom, povabili so skupino Melosanika in Duo Cantare. Vinsko-glasbeni večer se začne ob 18. uri, vstopnina je 25 evrov, vključuje pa degustacijo vin in prigrizke. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta