Green Lake ima nove najemnike: Kakšne načrte imajo?

Branka Bezjak
14.12.2022 13:10

S prvim dogodkom se bo podjetje AD-ON iz Maribora predstavilo to soboto. Z gostinsko-turističnim delom gramoznice Pleterje pri Kidričevem oziroma s centrom Zeleno jezero/Green Lake imajo dolgoročne načrte.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred polnim odprtjem nameravajo še marsikaj urediti.
Sašo Bizjak

Če se je prejšnji najemnik osredotočal predvsem na ponudbo koncertov, ki so tja pritegnili obiskovalce, novi najemniki stavijo na drugačen koncept. "Naš cilj je, da to območje postane turistična, športno-rekreativna destinacija. Želimo zagnati žičnico za wake, ki je sedaj stala, ponuditi park za avtodome in tudi kampiranje," o načrtih razlaga Barbara Bokan. Ob vsem tem pa pestro gostinsko ponudbo z dostopnimi cenami.

Koncerte, kakšne dogodke nameravajo pripraviti občasno, dodaja. Vabijo pa to soboto, 17. decembra, na prvo druženje, predstaviti se nameravajo z Lučkarijado. Dogajalo se bo od 20. ure, ko bodo v ogrevan šotor pripeljali Polkaholike, BQL & Budale ter hrvaško skupino Begini. Vstopnice prodajajo preko Eventima, na dan dogodka bodo stale osem evrov.

Sčasoma želijo postati eden večjih vake park centrov v Sloveniji.
Sašo Bizjak

Spomladi, računajo na konec marca, naj bi park nato zaživel. Do takrat pa morajo še marsikaj urediti, precejšen zalogaj bo zagotovitev opreme in vsega potrebnega za delovanje wake parka, poskrbeti nameravajo za odbojko na mivki, zagotoviti otroška igrala, postaviti klopi ... "Ponudbo in program bi radi oblikovali tako, da bosta resnično zanimiva za širok krog ljudi, od mlajših do starejših, turistov in domačinov, ki bodo vedeli, da lahko tukaj kakovostno preživljajo prosti čas. Pri tem se povezujemo tudi z Občino Kidričevo in društvi, ki delujejo na tem območju. Samo v sodelovanju nam lahko vsem uspe," dodaja Bokanova. Tudi vstopnine oziroma konzumacije ne bo (več).

Kako pa bo s kopanjem? To je uradno prepovedano, a se tam že leta predvsem ob vročih popoldnevih in koncih tedna zbere veliko kopalcev. "Še zmeraj kopanje ne bo dovoljeno. Bo pa zaradi wake parka in ponudbe drugih vodnih športov tam prisoten reševalec iz vode," odgovarja predstavnica podjetja AD-ON.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta