Helikopterska nujna medicinska pomoč z mariborskega letališča nič več le do 17. ure

STA, Va
13.03.2023 17:32

Ko bomo konec marca premaknili ure na poletni čas, bodo urnik izenačili s tistim na brniškem letališču.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Helikopterska nujna medicinska pomoč (HNMP) v severovzhodni Sloveniji se zaradi omejenega delovanja mariborskega letališča izvaja le do 17. ure. S 26. marcem se bo to spremenilo in delovanje podaljšalo do 20. ure. Tako bo mariborska enota imela enak delovni čas kot enota na Brniku, so za STA potrdili na ministrstvu za infrastrukturo.

HNMP se izvaja z Letališča Edvarda Rusjana Maribor od novembra 2016. S tem je država omogočila helikopterske nujne prevoze tudi prebivalcem vzhodne Slovenije, medtem ko zahodno polovico države še naprej pokriva helikopterska ekipa, nameščena na brniškem letališču. Na Brniku je čas obratovanja HNMP bolj ali manj omejen le z dnevno svetlobo, v Mariboru pa so helikopterji zaradi omejenega časa obratovanja letališča na voljo le med 8. in 17. uro.

Med ministrstvi za zdravje, obrambo in infrastrukturo zato tečejo pogovori, da bi čas izvajanja HNMP v Mariboru poenotili z brniškim. Zgodilo naj bi se naposled 26. marca letos, ko bomo premaknili ure z zimskega na poletni čas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta