Hiša za trto praznuje

mb.k.
19.04.2019 11:47

Hiša Stare trte z vinoteko in turistično točko sprejema turiste in domačine že 12 let. Je edini turistični objekt v mestu, ki je odprt vse dni v letu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
ZZT

S slovesnim druženjem so sinoči obeležili 12 let od odprtja Hiše Stare trte. Hišo na Lentu, ob kateri se vzpenja najstarejša trta na svetu, ponuja pa okuse vin in številne informacije o tukajšnjih vinorodnih okoliših, letno obišče okoli 60.000 tujih in domačih turistov. Na prireditvi v Hiši Stare trte so posebno zahvalo namenili kulturnemu ustvarjalcu in dolgoletnemu vodji prireditev na Zavodu za turizem Maribor - Pohorje, Vasji Samcu, sporoča Zavod za turizem Maribor - Pohorje.
Hiša Stare trte je odprla vrata leta 2007 in je rezultat mednarodnega projekta Evropske unije Vinska kulturna pot nadvojvode Janeza od Gradca do Maribora, ki ga je Zavod za turizem Maribor - Pohorje izvajal v sodelovanju z avstrijskimi partnerji in Mestno občino Maribor, ki je prostor takrat sanirala.

ZZT
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta