Hoče: Mladi polni idej

Barbara Bradač Barbara Bradač
13.02.2019 17:58

Za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture v občini Hoče - Slivnica učenci obeh osnovnih šol nizali ideje in predloge.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroški občinski svetniki so razvijali misli o bralni kulturi v občini.
Andrej Petelinšek

Sejna soba na občini Hoče-Slivnica je polna otroških obrazov ponudila popolnoma drugačen prizor, kot je običajno, ko tam potekajo seje občinskega sveta. Učenci Osnovne šole Dušana Flisa Hoče in Osnovne šole Franca Lešnika - Vuka Slivnica so z vso resnostjo sodelovali na seji otroškega občinskega sveta občine Hoče - Slivnica. ​Tematika letošnjega občinskega sveta je bila Branju prijazna občina, saj bo občina Hoče -Slivnica v tem letu sodelovala v natečaju za pridobitev tega naziva. Otroci so razpravljali o tej temi in podajali predloge, na kakšen način lahko občina pripomore k razvoju bralne kulture in branje približa vsem generacijam občanov.
Malo poguma so morali na začetku zbrati otroški občinski svetniki, da so spregovorili, potem pa je steklo kot po maslu. Pred mikrofonom so nanizali veliko predlogov in idej, nekateri so uresničljivi z dodatnim finančnim vložkom, nekateri pa zahtevajo le povezovanje različnih akterjev in nekaj dobre volje. Da bi Večgeneracijski center VeGeC v Rogozi, ki je namenjen medgeneracijskemu povezovanju in spodbujanju branja različnih ciljnih skupin, lahko bil odprt tudi zvečer, da bi v občini gostili znane pesnike in pisatelje, pa tudi poziv občini, da nameni več denarja za nakup knjig, je bilo slišati med predlogi. Eden bolj izvirnih je bil predlog za natečaj za otroško domišljijsko nadaljevanje knjige. Predlog je odobravanje s palcem navzgor požel od prisotnih zaposlenih na občini, naklonjen mu je tudi župan Marko Soršak. Otroci so stkali veliko predlogov, veliko več kot jih po navadi izvoljeni občinski svetniki. Tudi zelo olikano, spoštljivo in vljudno so nastopali in bi lahko bili v tem marsikateremu odraslemu za zgled. Ob koncu seje so nekateri otroci še posneli selfie z županom. Ob tem se je Soršak vsaj za trenutek počutil kot predsednik države.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta