Improvizacijsko gledališče: Sproščenost ključ do uspeha

Lucija Zelnik
05.08.2019 15:39

Obiskali smo tematsko delavnico improvizacijskega gledališča v Domu ustvarjalnosti mladih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
​Otroci se skozi različne igre in vaje učijo tehnik improvizacij, ki jih bodo lahko v petek po zaključku delavnic pred starši in prijatelji pokazali v manjši impro predstavi.
Igor Napast

V Domu ustvarjalnosti mladih Maribor je včeraj pod vodstvom Mojce Frim in Eve Štingl ​iz kulturno-umetniškega društva Banda Ferdamana ​potekal prvi dan improvizacijskih delavnic za mlajše otroke. Gre za tematsko delavnico improvizacijskega gledališča, ki poteka ta teden v okviru Počitnic s prijatelji Zveze prijateljev mladine Maribor. ​Otroci se skozi različne igre in vaje učijo tehnik improvizacij, ki jih bodo lahko v petek po zaključku delavnic pred starši in prijatelji pokazali v manjši impro predstavi.

Igor Napast

Pridobivajo samozavest in zaupanje vase

"Otroci skozi improvizacijo pridobivajo predvsem samozavest in zaupanje vase. Naučijo se, kako hitro odreagirati v določeni situaciji," je povedala Mojca Frim. Z različnimi igrami in vajami se naučijo, kako obvladati tremo pred javnim nastopanjem, ki dandanes marsikomu povzroča številne preglavice. "Otroci skozi improvizacijo osvojijo tudi pomen sodelovanja in ekipnega dela. Drug drugemu pomagajo in krepijo odnose," je dodala Eva Štingl. Namen letošnjih delavnic je razširiti improvizacijsko gledališče tudi na mlajše generacije, saj se je Banda Ferdamana za zdaj bolj osredotočala le na srednješolce. V Ljubljani že poteka MIŠ (Mala impro šola), sedaj pa s pomočjo improvizacijskih delavnic skušajo to razširiti še v druge kraje po Sloveniji.

"Imamo res odštekane ideje"

"Dekleta so pridna, skupaj delamo zelo dobro. Je pa res, da je veliko lažje delati z majhno skupino, kjer se vidi, da otroci uživajo v tem, kar delajo," je povedala Frimova. Tudi otrokom se vidi, da na delavnicah uživajo. Discipline in vaje so raznovrstne in vse skupaj se zdi kot ena sama velika igra, hkrati pa spodbuja otrokovo domišljijo in mu pomaga razvijati nove ideje.

Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta