Kaj dela s.Oliver v stavbi občine Maribor?

N.A.
22.05.2020 17:30

Mestna občina Maribor je podjetju s.Oliver SLO oddala Rotovško klet za trgovino z oblačili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova, pop up ali za kratek čas odprta trgovina z oblačili s.Oliver na Glavnem trgu v Mariboru
Andrej Petelinsek

Nova reklamna tabla trgovine z oblačili s.Oliver na Glavnem trgu je zanetila zanimanje nekaj Mariborčanov in vpregla nekatere špekulacije. Zlasti, ker gre za občinsko nepremičnino, nekdanjo restavracijo Rotovž, v kateri so predvideni prostori za kulturne dejavnosti - knjižnico, art kino idr., direktor s.Oliverja pa je Marko Arsenovič, brat mariborskega župana Saše Arsenoviča. Ali bo trgovina izrinila že leta prostorsko ohromljeno knjižnico in ali gre za kakšen sorodstveni posel, prodajo ali oddajo nepremičnine, so zaokrožila vprašanja.

V začasnem najemu

"Poslovni prostori v Rotovški kleti (Glavni trg 14 in Rotovški trg 9) so bili podjetju s.Oliver SLO, d.o.o., oddani v občasno uporabo v skladu s 67. členom Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti," občinska služba za odnose z javnostmi pojasni ne pogosto prakso začasnega najema. "Mestna občina Maribor (MOM) oddaja lastni nezasedeni poslovni prostor v občasno uporabo. Uporabnina je 20 evrov na uro ali 95 evrov na dan, brez DDV. MOM se je za oddajanje poslovnega prostora samo v občasno uporabo odločila prav zato, ker ima na tej lokaciji načrte v okviru izgradnje knjižnice Rotovž in tako poslovni prostor ni primeren za oddajanje v daljši najem ali za odprodajo."

Zaloge oblek želijo spraviti v promet

Katja Janko Puh, direktorica marketinga pri s.Oliverju SLO, je povedala, da so se lokali v mestnih središčih v času koronske krize izkazali za bolj ugodne kot veliki nakupovalni centri, saj so jih trgovci lahko odprli prej. Tako so v podjetju, ki ima 29 od skupaj 31 trgovin v potrošniških kolosih, iskali izhod, kako čim prej v promet spraviti veliko zalogo oblačil. Zapičili so se v tri lokacije v Mariboru. Ker je slovensko podjetje del nemškega koncerna, so Rotovško klet odobrili nemški šefi in ne slovenski direktor, poudarja Katja Janko Puh. "Iskali smo vzdrževan prostor z dovolj veliko kvadraturo, ki bi ga lahko dobili takoj. Z opremo prostora smo improvizirali," pravi. Odprli so tako imenovano pop up trgovino, katere koncept je določen čas obratovanja (največ tri mesece) in spremenljiv delovni čas. Pogodba z MOM najbrž ne bo zelo kratkoročna in zgolj do začetka junija, kot je sklenjeno zdaj, saj jo s.Oliver namerava podaljšati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta