Kam na pustovanje v Mariboru in okolici

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
09.02.2024 19:30

Ta konec tedna bo tudi v Mariboru in okolici pestro pustno dogajanje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na mariborskih ulicah je v teh dneh znova kreativno in zabavno. 
Sašo Bizjak

Ta konec tedna bo tudi v Mariboru in okolici pestro pustno dogajanje. Rajanje za otroke na pustno soboto pripravljajo številne lokalne skupnosti, mariborski otroci lahko zavijejo v Vetrinjski dvor, kjer se bodo lahko med 16.00 in 19.00 udeležili delavnic, igrarij, poslikav obraza, na sporedu je tudi koncert No name blues banda. Izbrali bodo najboljše doma narejene maske. Medtem v Kamnici pripravljajo tradicionalno otroško pustovanje s povorko po kraju. Dogajanje se začne ob 16.00 v okolici tamkajšnjega kulturnega doma, napovedujejo animacijo za otroke, brezplačne krofe, prihod kurentov in glasbeno gostjo. Otroško pustno rajanje s kurenti, foto stojnico in animacijami bo med drugim tudi v občini Hoče - Slivnica, med 9.00 in 12.00 na Pohorski tržnici v Pivoli.

Tradicionalno pustno rajanje na Trgu svobode v organizaciji ZPM bo na pustni torek. 
Sašo Bizjak

Največje pustovanje v Mariboru je za soboto od 21. ure napovedano v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja. Nastopili bodo hrvaški zasedbi Colonia in E.T. - Electro Team ter slovenski Modrijani in skupina Skater. Vstopnica stane 21,90 evra. Medtem brezplačno dogajanje od 20. ure pripravlja Društvo IndiJanez v MC Pekarna, kjer bo najprej koncert skupine Koala Voice in The vices, nato pa Pusta hrusta party. Brezplačna pustovanja z izborom najboljše maske pripravljajo tudi drugi mariborski lokali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta