Karavana ulične hrane se bo ustavila v Mariboru: Okoli 20 ponudnikov bo vihtelo kuhalnice

Barbara Bradač Barbara Bradač
21.08.2023 17:40

Od četrtka, 24. avgusta, do sobote, 26. avgusta, bo na Trgu Leona Štuklja Street food Market oziroma festival ulične hrane

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med 24. in 26. avgustom bo na Trgu Leona Štuklja dišal kulinarični festival.
Igor Napast

Ta teden bo na Trgu Leona Štuklja ponovno dišalo in se dobro jedlo. Od četrtka, 24. avgusta, do sobote, 26. avgusta, bo tam Street food Market oziroma festival ulične hrane. Karavana food truckov z ulično hrano - gre za festival v okviru turneje Street Food Market Slovenija - se bo znova ustavila v Mariboru. Kulinarični festival bo Mariborčanom približal neznane in tuje kraje, države in njihovo gastronomijo.

Igor Napast

"Mojstri ulične kulinarike bodo pripravljali jedi pred očmi obiskovalci in jih pogostili iz posebnih tovornjačkov, tako imenovanih foodtruckov. Predstavili se bodo lokalni in slovenski ponudniki ulične hrane, nekaj pa jih prihaja tudi iz tujine. Zelo različna kuhinja bo iz celega sveta. Mogoče bo okusiti tudi kulinariko Kenije, Španije, Mehike, Tajske," vabi Mitja Špes, prvi mož podjetja Factumevent, ki stoji za večino najodmevnejših mariborskih dogodkov, od Čilija in čokolade, Operne noči in Žametne večerje in tudi Street Food Marketa.

Igor Napast

Okoli 20 ponudnikov bo do konca sobote vihtelo kuhalnice. Začelo se bo vsak dan ob 11. uri in se sklenilo med 21. in 22. uro. "Okoli 70 odstotkov ponudnikov bo domačih, preostali iz tujine. Med drugim bodo pripravljali frigane lignje, mečarico, focaccie, burgerje na različne načine z različnimi sestavinami, hot doge, vedno bolj popularne bovle, vegetarijanske jedi, domače sladolede, znane churose oziroma ocvrtke, vaflje na 101 način, od sladkih do slanih. Za vsakega se bo kaj našlo," našteva Špes. Dodaja, da je dogodek brez vstopnine in da bo te tri dni na trgu tudi dobra glasba, pa še animacija in napihljiva igrala za otroke. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta