Kdaj in kje še lahko srečamo dedka Mraza in kaj pripravlja ZPM med novoletnimi počitnicami

Jana Juvan Jana Juvan
20.12.2023 12:31

Slovo dedka Mraza bo 28. decembra, do takrat pa dobri mož še obiskuje otroke po šolah, vrtcih in mestnih četrteh. Na Zvezi prijateljev mladine Maribor bodo znova imeli tudi počitniški program za radovedne in ustvarjalne otroke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako so otroci letos pričakali dedka Mraza pod Pohorjem
Andrej Petelinsek

Dedek Mraz pod okriljem Zveze prijateljev mladine Maribor (ZPM) te dni še vedno obiskuje otroke po vrtcih, šolah in mestnih četrteh. Danes ga boste po 17. uri lahko srečali na Pobrežju in v Malečniku, v četrtek v Miklavžu na Dravskem polju, v petek pa v Limbušu, Pekrah in Radvanju. Natančne poti so objavljene tukaj.

Zadnjič ga bodo otroci lahko letos videli še prihodnji četrtek, 28. decembra, ko bo v Vetrinjskem dvoru in na Trgu Leona Štuklja njegovo tradicionalno slovo. Najprej bo ob 17. uri v Vilinskem mestu prestava Čigavo je darilo družinskega gledališča Kolenc, po predstavi pa se bo s svojo kočijo mimo pripeljal tudi dedek Mraz. Ob 17.30 bo na Trgu Leona Štuklja še nastop mešanega pevskega zbora KUD Coda, tudi tja bo po nastopu prišel sprevod dedka Mraza, ki se bo nato mimo Glavnega trga odpeljal čez Glavni most proti svoji koči na Pohorju. 

Počitnice z ZPM

Na ZPM so znova pripravili tudi pester počitniški program za otroke v svojem Domu ustvarjalnosti na Razlagovi ulici. Med 27. in 29. decembrom bodo vsak dan med 8. in 16. uro izdelovali novoletne dekoracije in okraske, podstavke za svečke, bleščeče modne dodatke za svečano obleko, prazničen nakit in še kaj, da bo zadnji dan v letu res nekaj posebnega.

Aktivni bodo tudi v Vilinskem mestu. Prav 28. decembra bodo dopoldan med 9.30 in 13. uro priredili Vilinski disko. Dan kasneje pa bodo v sodelovanju z Zavodom za turizem odkrivali Čarobni Maribor na pohodu po preteklosti našega mesta. Za tiste, ki razumejo angleško, pa bo ob 13. uri 29. decembra tudi delavnica z Alice Shepherd Erlač, ki bo otrokom pripovedovala o sanjah na različnih koncih sveta. 

Dom ustvarjalnosti mladih Maribor, Razlagova ulica 16
Igor Napast

Delavnice ZPM so brezplačne in potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih na Razlagovi ulici 16. Dodatne informacije lahko dobite preko telefona: 02 229-94-50 ali 040 433-511, njihova e-pošta pa je: info.dum@zpm-mb.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta