Kdo bo prvi v Mariboru: Kangler in Fištravec proti Arsenoviču

Barbara Bradač
24.10.2018 21:39

V polnem Narodnem domu smo soočili kandidatke in kandidate, ki so se po Večerovi javnomnenjski raziskavi uvrstili v prvo polovico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V Narodnem domu je potekalo prvo Večerovo soočenje županskih kandidatk in kandidatov pred letošnjimi lokalnimi volitvami. Volilna tekma v Mariboru letos izstopa tudi po tem, da se za županski položaj poteguje rekordnih 18 kandidatov. V polnem Narodnem domu smo soočili kandidatke in kandidate, ki so se po Večerovi javnomnenjski raziskavi uvrstili v prvo polovico. Soočili smo Franca Kanglerja, Saša Arsenoviča, Lidijo Divjak Mirnik, Andreja Fištravca, Alenko Iskra, Vlada Šego, Igorja Domanjka in Melito Petelin. Zdravka Luketiča zaradi obveznosti v tujini na soočenju ni bilo.
{okvircek}79591{/okvircek}

"Ljubljana je vse popapala"

Večerov novinar Igor Selan je začel soočenje z nekaterimi razčiščevanji. Kanglerja je pozval, da pojasni, zakaj je kot svojo prvo kadrovsko odločitev napovedal Vililjema Pozeba, nekdanjega direktorja Dravskih elektrarn Maribor, ki se javno nikoli ni odločno postavil za to, da milijonski dobički iz DEM zaradi TEŠ ne bi odhajali v Ljubljano. Kangler je poudaril, da je Viljem Pozeb veliko naredil z donatorskimi sredstvi za društva in doniral v različne namene, kar kaže na to, da velikokrat ni sledil lastnikom. Hitro se je oglasil Andrej Fištravec in povedal, da ne gre za nekaj milijonov, ampak milijardo evrov, kar je šlo v Ljubljano: "Ljubljana je vse popapala." In na tej točki sta se aktualni in nekdanji župan strinjala.

Najbolj se je iskrilo med Lidijo Divjak Mirnik, Sašem Arsenovičem, Francem Kanglerjem in Andrejem Fištravcem. 
Andrej Petelinšek

Kdo je v konfliktu interesov?

Arsenovič je poudaril, da mora biti župan odločna oseba, a tudi povezovalna. Zakaj je bil potem tako neodločen pri županski kandidaturi, da je žena dala podpis kandidaturi Fištravca? "Na dan, ko je dala podpis, se še nisem odločil za župana." O očitkih, zakaj kandidira kot županski kandidat SMC, je dejal, da meje ne želi postavljati na Trojanah. "Želim delovati povezovalno, želim se povezovati z vlado. Maribor je samo eden ne glede na strankarsko pripadnost," je dejal Arsenovič. Fištravec je ob tem pripomnil, da je gospodarsko ministrstvo, ki ga vodi član SMC Zdravko Počivalšek, Mariboru v štirih letih dvakrat želel odvzeti denar za Dravo in da je odgnal tuja investitorja IBM in EON Reality, ki sta želela priti v Maribor.​

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta