Kegljaška liga Maribor: Optimistično v novo sezono

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
30.10.2022 05:06

Športno društvo Kegljaška liga Maribor (KLM) že 42 let združuje kegljaške klube, društva in rekreativne skupine na širšem območju Maribora. V minuli sezoni je keglje podiralo devet ekip, pripravljeni pa so že za prihodnjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa ESIS-CO, zmagovalka minule sezone v KLM
Foto: Arhiv KLM

Že nekaj let ligo kot predsednik vodi Borut Ramšak. "Tekmovalno sezono 2021/22 smo kljub preventivnim ukrepom za preprečevanje okužbe s koronavirusom izpeljali do konca. Na kegljiščih smo poskrbeli za razkuževanje in zaščitne maske, tekmovanja so potekala brez gledalcev in navijačev. Čeprav smo dosledno vztrajali pri spoštovanju ukrepov, je v nekaterih ekipah zazevala vrzel zaradi bolezni in so se odpovedale tekmovanju," je pojasnil Ramšak.

Kljub temu je vodstvo KLM poskrbelo, da je tudi v minuli sezoni izpeljalo tekmovanje. "Potekalo je nemoteno in na zadovoljstvo približno 80 kegljačev in kegljačic, ki so nastopali v devetih ekipah. Žal nas je letos v začetku junija nenadoma za vedno zapustil večletni podpredsednik ŠD KLM Boštjan Čertalič in član KK Čistilec, človek z idejami, voljo in zagnanostjo, ki je bil dejaven tudi v različnih društvih, denimo kot prostovoljni gasilec PGD Radvanje, vsestranski športnik, ljubitelj narave, navijač različnih športov in reprezentance, kegljaški sodnik in aktivni kegljač v matičnem klubu KK Ruše. Ostal nam je v spominu kot dober človek in prijatelj. Njegove zamisli in ideje bomo v KLM upoštevali tudi v prihodnji sezoni," je dodal Ramšak.

Za vse, ki podirajo keglje v KLM, je kegljanje predvsem razvedrilo, seveda pa tudi merjenje moči v tekmah z drugimi ekipami. Po koncu minule sezone so bili najbolj zadovoljni v ekipi KK ESIS-CO, ki je zmagala brez poraza in osvojila 16 točk, druga je bila ekipa KK ADK s 14 točkami in tretji KK Čistilec z 10 točkami.

Tudi v prihajajoči sezoni bodo kegljali in se družili. "Spet je prijavljenih devet ekip, in sicer DU Fala, ADK, ESIS-CO, SŽ VIT, Dankuchen studio Maribor, Veterani, Čistilec, 9-MM in Bomag. Nekateri iz prejšnje sezone so zaradi drugega sponzorja spremenili nazive. K sodelovanju smo povabili tudi druge in nekdanje člane, ki so že sodelovali v ŠD KLM, žal pa nekatere nekdanje skupine niso več aktivne, druge nimajo dovolj kegljačev za sestavo ekipe, tretje skrbi vrnitev pandemije, četrte nimajo dovolj denarja in kegljišča in še bi lahko našteval. Ne glede na to bomo vztrajali, k sodelovanju bomo skušali privabiti nove ekipe z mlajšimi kegljači, poiskati sponzorje in vire financiranja," je sklenil Ramšak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta