Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica prva v Sloveniji z zlatim priznanjem za kakovost

Natalija Sinkovič
12.11.2023 05:11

Na slovesnosti v ljubljanskem hotelu Mons je državni sekretar ministrstva za javno upravo Jure Trbič Knjižnici Josipa Vošnjaka podelil zlato priznanje za kakovost, poimenovano uspešen uporabnik CAF

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pionirska knjižnica in čitalnica Knjižnica Josipa Vošnjaka  
Arhiv Knjižnice

Model CAF je skupni ocenjevalni okvir za organizacije javnega sektorja. Je orodje, ki ga v javnem sektorju po vsej Evropi lahko uporabljajo kot pripomoček pri tehnikah za obvladovanje kakovosti, da bi izboljšali svoje delovanje.

Knjižnica Josipa Vošnjaka v skupnem ocenjevalnem modelu za javni sektor CAF sodeluje od leta 2019, ko je prejela prvo priznanje - začetnik CAF. "Knjižnica je od leta 2019 opravila dve samooceni po modelu CAF, ki ju je izvedla samoocenjevalna skupina knjižnice pod vodstvom Janje Pepelnak, v skupini pa so sodelovale Mojca Plaznik Plavec, Tanja Jakolič, Patricija Breznikar in Sanja Mikulič. V procesu je bilo treba iskati prednosti in možnosti za izboljšave ter kot rezultat pripraviti akcijski načrt izboljšav, ki se je uspešno realiziral do konca leta 2021, ko je knjižnica prejela priznanje začetnik CAF. Lani je knjižnica sodelovala v drugi samooceni, katere rezultat je bil ponovno načrt izboljšav, ki se še učinkovito uresničuje, in za to prejela srebrno priznanje uporabnik CAF," pojasni Janja Pepelnak iz Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica.

Predstavnice knjižnice ob prejemu zlatega priznanja
Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica

Konec preteklega leta je knjižnica izpolnila pogoje za zunanjo oceno in na začetku tega leta pristopila k CAF EPI - zunanji povratni informaciji. V maju so zunanji ocenjevalci, strokovnjaki na področju kakovosti, ocenili sodelovanje knjižnice v procesu CAF ter izvedli evalvacijo zadnje samoocene in uresničevanje akcijskega načrta izboljšav, podali zaključno poročilo in sklep o kakovostnem delovanju organizacije. Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica je tako prva knjižnica v Sloveniji, ki je sodelovala v CAF EPI in prejela zlato priznanje za kakovost.

V tej knjižnici si vseskozi prizadevajo za kakovost na vseh področjih delovanja in se želijo razvijati v smeri odličnega delovanja. Model CAF jim je omogočil pregled poslovanja in z vključevanjem zaposlenih prepoznati prednosti pa tudi področja, ki jih je treba izboljšati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta